Peter Handzuš Iné športy Šport

Žiacka liga v karate: Trinásť bronzových medailí pre popradských Centralistov

Začiatkom marca sa v Snine uskutočnilo 3. kolo Žiackej ligy v karate, na ktorej sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Žiacka liga v karate: Trinásť bronzových medailí pre popradských Centralistov
Foto: CKK Poprad

V konkurencii vyše 200 pretekárov z 19 klubov zo Slovenska si Centralisti vybojovali 17 medailí (1 zlatá, 3 strieborné a 13 bronzových). Súťaž bola zahájená športovou disciplínou karate agility, kde si v kategórií dievčat sedemročných vybojovala Sára Rigová 3. miesto a Jakub Dzugas v kategórií 7-ročných chlapcov vybojoval tiež bronz. Súťaž pokračovala disciplínou kata, kde sa v najmladšej kategórií kata dievčatá 5–7 rokov opäť na 3. mieste umiestnila Sára Rigová. V kategórii kata dievčatá 8–9 rokov si bronz vybojovala Alexandra Lajošová. Tretie miesto si vybojovala aj Karin Jakubčáková v kategórii kata mladšie žiačky 10–11 rokov. Bronzový bol aj Marek Tropp v kategórii kata chlapci 8–9 rokov. Striebornú medailu vybojoval Adam Sedmák v kategórii kata mladší žiaci. V kategórii kata družstvá dievčatá 8–9 rokovv v zložení Sofia Kurucová, Alexandra Lajošová a Sára Rigová si dievčatá vybojovali striebro.

Karatisti z Central karate klubu Poprad v Snine
11
Galéria
Foto: CKK Poprad

Posledná časť súťaže patrila športovému zápasu kumite. V kategórií kumite dievčatá 5–7 rokov nad 24 kg si Sára Rigová do Popradu odniesla striebornú medailu. V kategórii kumite dievčatá 8–9 rokov do 30 kg sa a 3. mieste umiestnila Sára Jakubčáková. Bronz do zbierky putoval aj Sofii Kurucovej v kategórii kumite dievčatá začiatočníčky 8–9 rokov nad 30 kg. V tej istej kategórii, ale pokročilé si suverénne zlato vybojovala Alexandra Lajošová. Bronz získali aj Karin Jakubčáková a Michaela Hadbavná v kategórii kumite mladšie žiačky nad 40kg. Posledné bronzové medaile, ktoré Centralisti získali boli z kategórie kumite chlapci do 24 kg, kde sa Jakub Dzugas umiestnil na 3. mieste, Marek Tropp v kategórii kumite chlapci 8–9 rokov do 30 kg a Andrej Farkaš v kategórii kumite mladší žiaci do 40kg.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM