Správy

Zima v podtatranskom regióne je späť: TIETO úseky boli kvôli počasiu zasiahnuté NAJVIAC

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) pre oblasť Poprad mala vo výkone desať sypačov a štyri nakladače.

Ilustračný obrázok k článku Zima v podtatranskom regióne je späť: TIETO úseky boli kvôli počasiu zasiahnuté NAJVIAC
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na cesty v podtatranskom regióne sa po krátkom oteplení opäť vrátila zima. Za uplynulé dni cestári posypali inertným materiálom viac ako 1000 kilometrov ciest, ďalších takmer 1 500 kilometrov upravili chemickým posypom a prepluhovali cca 2250 kilometrov ciest naprieč celým regiónom.

„Problémy spôsobovalo na mnohých úsekoch v okrese Poprad husté sneženie a silný nárazový vietor. Najviac boli zasiahnuté cesty v oblasti Vysokých Tatier – Lysá Poľana – Tatranská Kotlina, dá sa povedať, že aj celý okres Kežmarok,“ uviedli popradskí cestári.

Cesty sú prejazdné

Problémy tiež boli na horských priechodoch Vernár a Branisko a tiež v úseku Uloža – Brutovce – Bijacovce v okrese Levoča.

Počas posledných dvoch nocí spadlo na cesty aj veľké množstvo stromov, ktoré bolo nutné z ciest odstrániť. Napriek uvedeným problém sú všetky cesty prejazdné a zjazdné.

„Vrstvu utlačeného snehu do dvoch až troch centimetrov máme na ceste II/537 od Podbanského – Tatranská Kotlina, I/66 Tatranská Kotlina – Tatranská Javorina,“ dodáva SÚC PSK pre oblasť Poprad.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM