Tlačové správy

Živé sochy, film, scénky, bazén. To všetko ponúkol popradský „nový gympel“ na Dni otvorených dverí.

Aj tento rok pripravilo Gymnázium na Ulici Dominika Tatarku v Poprade Deň otvorených dverí (DOD) pre žiakov deviateho ročníka základných škôl, ktorí rozmýšľajú nad ďalším štúdiom.

Ilustračný obrázok k článku Živé sochy, film, scénky, bazén. To všetko ponúkol popradský „nový gympel“ na Dni otvorených dverí.
22
Galéria
Foto: SŠDT Poprad

Keďže „nový gympel“ má viacero sekcií, dvere sa otvárali v dvoch rôznych termínoch. Najskôr sa predstavilo osemročné gymnázium a bilingválna sekcia na Ulici mládeže, po nich štvorročné triedy na Ulici Dominika Tatarku. A všade sa bolo na čo pozerať!

„Osemročky“ predstavili na otvorených hodinách svoje zameranie na jazyky – nemčinu a angličtinu. Zástupkyňa Viera Selepová pri úvodnom predstavovaní tejto sekcie gymnázia zdôraznila, že jej žiaci pravidelne zaznamenávajú úspechy nielen v predmetových olympiádach, ale aj v rôznych športových súťažiach. Návštevníci DOD si v rámci prehliadky školy mohli pozrieť aj nie bežné vybavenie – plavecký bazén.

Bilingvalisti sa tiež nedali zahanbiť. Predviedli fyzikálne pokusy, prezentácie prostredníctvom samostatne vytvoreného filmu či scénok o historických osobnostiach, ktoré spoznali na literárnovednej exkurzii. Keďže na „bilinkách“ sa vyučuje dvojjazyčne (po slovensky i po nemecky), deviataci mohli vidieť, ako vyzerá výuka nemeckého jazyka alebo matematika či dejepis po nemecky. Bilingválna sekcia bola zaujímavá nielen pre Popradčanov, ale aj pre žiakov zo vzdialenejších regiónov východného i stredného Slovenska.

Štvorročné gymnázium privítalo približne 170 deviatakov z Popradu a okolia. Po otvorení podujatia sa budúci stredoškoláci mohli ponoriť do atmosféry výučby vďaka tematicky pripraveným učebniam. Mali možnosť vidieť vyučovacie hodiny, pozrieť si priestory školy, zoznámiť sa s materiálnym a technickým vybavením učební, spoznať činnosť v laboratóriách, vyskúšať si rôzne fyzikálne a chemické pokusy, oboznámiť sa s ruskými, francúzskymi a nemeckými tradíciami. Na chodbách školy mohli stretnúť Alberta Einsteina, Annu Frankovú, Pytagora či Jánošíka – živé sochy predstavované študentmi gymnázia.

Priateľská atmosféra a otvorenosť v komunikácii vo všetkých troch sekciách Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade azda pomôžu deviatakom pri výbere ďalšieho štúdia. Na rozhodovanie majú ešte pár mesiacov.

Zdroj: SŠDT Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM