Martin Sýkora Kultúra

Život Františka z Assisi na divadelných doskách: Český muzikál v Poprade

O svätcovi, ktorý zasvätil svoj život iným, hovorí nový český muzikál. Tešínske divadlo predstaví život Františka v jedinečnom podaní na popradských doskách.

Ilustračný obrázok k článku Život Františka z Assisi na divadelných doskách: Český muzikál v Poprade
Zdroj: Dnes24.sk

Popradské mestské divadlo (PMD) prinesie 21. novembra jedinečné predstavenie Tešínskeho divadla František z Assisi. Pod muzikál sa ako režisér podpísal Jaro Moravčík, ktorý pripravil dramatizáciu Martina Kákoša a Gaba Dušíka s hudbou Martina Sarvaša.

„Naše divadlo neustále pokračuje v rozvíjaní spolupráce aj s divadelnými súbormi so zahraničia. Príkladom je Tešínske divadlo, ktoré sme pod Tatry priniesli už s predstavením Bátoryčka. Teraz je to František z Assisi,“ vysvetlil šéf PMD Rudolf Kubus. Výborný muzikál sa v popradskom Dome kultúry odohrá 21. novembra.

V PMD sa jeseňou začala divadelná sezóna. Priestor dostane aj vlastná produkcia. „Pokračujeme v pásme Osobnosti mesta Poprad. Po Huszovi a Scherfelovi pripravujeme predstavenie o továrnikovi Scholtzovi z Matejoviec, ktoré by malo uvidieť svetlo sveta na prelome februára a marca,“ dodal Kubus. Čo sa týka činohry, ďalšia premiéra je naplánovaná na máj 2017.

Jedným z najdôležitejších cieľov PMD je ambiciózny projekt – zavedenie tzv. popradských divadelných štvrtkov, ktoré by sa mali odohrávať v popradskom Dome kultúry.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM