Pavol Krupka Rôzne

Známa ochranárka z TANAP-u získala Cenu ministra životného prostredia

Minister životného prostredia Peter Žiga ocenil odborníkov zo svojho rezortu i z mimovládnych organizácií z celého Slovenska. Cenu ministra za dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie získala aj Martina Proháczková, pracovníčka TANAP-u, ktorá sa venuje environmentálnej osvete.

Ilustračný obrázok k článku Známa ochranárka z TANAP-u získala Cenu ministra životného prostredia
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Poznajú ju na mnohých školách v podtatranskom regióne. Už roky prednáša, beseduje so žiakmi všetkých vekových kategórií, pripravuje vzdelávacie materiály, venuje sa praktickým projektom z oblasti environmentálnej osvety. Jej dlhodobé úsilie i výsledky podnietili pedagógov spod Tatier, aby Martinu Proháczkovú navrhli na najvyššie ocenenie – Cenu ministra za mimoriadne výsledky a dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie.

Minister životného prostredia Peter Žiga sa na nedávnej slávnosti poďakoval tým, ktorí sa počas uplynulých pätnástich rokov zaslúžili o ochranu a starostlivosť o životné prostredie. Z jeho rúk si prebralo Cenu ministra životného prostredia, Čestné uznanie a Ďakovný list spolu tridsaťpäť nominovaných kandidátov. Minister Peter Žiga odovzdal ich pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia v priestoroch bratislavského hotela Bôrik.

Martina Proháczková, ktorá je známa aj množstvom fotografií tatranských ekosystémov, si toto ocenenie váži a vníma ho ako ocenenie pre celú správu TANAP-u. Len vďaka mnohostrannej podpore tejto organizácie sa môže pravidelne stretávať s deťmi v celom podtatranskom regióne a učiť ich o prírode. Hovorí, že táto práca ju napĺňa. Deti sa obyčajne na každé ďalšie spoločné podujatia tešia, a to jej dodáva energiu a povzbudzuje jej nápaditosť. Všetko s jedným cieľom: Prostredníctvom poznávania rastlín, živočíchov a biologogických spoločenstiev chce vzbudiť v deťoch lásku a úctu k prírode a k životnému prostrediu.

Cena ministra životného prostredia sa udeľuje ako nefinančné čestné ocenenie za mimoriadne výsledky alebo dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie a rozvoji environmentalistiky už od roku 1999. Minister životného prostredia SR udeľuje cenu na odporúčanie osobitnej hodnotiacej komisie. Ide o najvyššie rezortné ocenenie.

K udeleniu Ceny ministra životného prostredia pridáva blahoželanie aj spravodajský portál Poprad24.

Známa ochranárka z TANAP-u získala Cenu ministra životného prostredia
1
Galéria
Známa ochranárka z TANAP-u získala Cenu ministra životného prostredia
16
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM