Martin Sýkora Správy

Zo sídliska do centra po novom: Nový most v Kežmarku je už otvorený

Obyvatelia sídliska Sever v Kežmarku už môžu od štvrtka (14.6.) využívať most, ktorý spája sídlisko s centrom mesta. Radnica vymenila staré za nové.

Ilustračný obrázok k článku Zo sídliska do centra po novom: Nový most v Kežmarku je už otvorený
4
Galéria
Zdroj: Mesto Kežmarok

Mesto Kežmarok slávnostne otvorilo most na sídlisku Sever cez potok Ľubica v dĺžke 11,95 m, ktorý nahradil pôvodný. Kežmarská radnica sa k tomuto kroku rozhodla pristúpiť predovšetkým z dôvodu zabezpečenia maximálnej možnej prietočnosti, ktorá pred výmenou spôsobovala problémy obyvateľom sídliska. Stavebné práce zahŕňali aj výmenu obrusnej vrstvy komunikácie na Ul. Pod lesom.

„Investícia spolu s cestným kobercom predstavuje 331 405,50 eur a prestavba trvala takmer trištvrte roka. Nový most je, tak ako aj jeho predchodca, jednoprúdový. Bol položený na pôvodných základoch a ďalšie rozšírenie nebolo možné,“ uviedla komunikačná manažérka kežmarskej radnice Zuzana Šlosárová.

Most sa nachádza totiž v zastavanej časti mesta, kde sú husto osídlené rodinné domy. Súčasťou je lávka pre peších, ktorá z časti bude slúžiť aj pre plánovaný cyklochodník. „Prietočnosť mosta sa zvýšila z pôvodných 91 metrov kubických na 150,“ dodala Šlosárová. Na financovanie získalo mesto výhodný úver, ktorý poskytla Všeobecná úverová banka s podporou Európskej investičnej banky. Stavbu realizovala spoločnosť Strabag s.r.o.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM