Zostal vám kúsok parmezánu alebo iný tvrdý syr? Skúste TOTO
Máte kúsok syra typu parmezán v chladničke a rozmýšľate, že je škoda ho vyhodiť? Presne tak. Tohto syra stačí málo a dodá plnú chuť každému jedlu.
Naozaj kúsok vám treba aj na nasledujúci recept a vykúzlite pochúťku, ktorou očaríte svoju rodinu, prípadne aj nečakanú návštevu. Ak totiž máte vždy v zálohe aj lístkové cesto K-Classic, máte vyhraté.
K tomu ešte podávať nejaký obľúbený šalát, počnúc napr. úplne klasickým caprese (mozzarella, paradajky, olivový olej, bazalka, soľ, čierne korenie), máte plnohodnotné jedlo vhodné aj na večeru.
Parmezánové trojhranky
Potrebujeme:
- K-Classic – lístkové cesto rozmrazené 450 g,
- sušené oregano alebo tymián,
- soľ,
- kúsok parmezánu alebo iného vyzretého tvrdého syra,
- olivový olej
Postup:
Cesto preložené do štvorca pokrájame na pásiky. Tie rozvaľkáme na tenké obdĺžniky na kuchynskej doske posypanej soľou, nastrúhaným parmezánom a bylinkami. Môžeme z oboch strán. Práve vďaka tomu sa syr a bylinky povtláčajú do cesta a dodajú mu chuť. Prekrojíme cesto tak, aby nám vznikli trojuholníky a opečieme ich z oboch na panvici s trochou oleja.
Trochu oleja je naozaj potrebné dať, aby sa to nelepilo. Ideálne podávať čerstvé a ešte krásne chrumkavé.
Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy