Tlačové správy

Zvolebnieva sa...

... všade okolo nás. V Európske Únii aj iných častiach sveta. Na Slovensku stále viac pútajú pozornosť kauzy, o ktorých sa dennodenne hovorí v správach. Veľké kauzy „susedov“ sú vždy zaujímavejšie a mnohí z nás o nich vedia diskutovať. Treba upútať pozornosť. U nás taká obyčaj...

Ilustračný obrázok k článku Zvolebnieva sa...
Zdroj: TASR

Zvolebnieva sa na nového prezidenta v roku 2019, na nový parlament a vládu v roku 2020, riešia sa kauzy národného významu i medzinárodnej hanby. Tým, ktorí s nami manipulujú, sa darí: myslia na nás, občanov. Vytvorili miestne a mestské koalície v doteraz nevídanom zložení. Počty nezávislých kandidátov sa zvýšili o mnohých, ktorí už viackrát vymenili politické tričko a opäť sa rozhodli kandidovať.

Definitívne sa zvolebnilo v mestách a obciach. Máme možnosť zvážiť, či si urobíme poriadok „pred vlastným prahom.“

Zo zoznamu zaregistrovaných kandidátov si budeme môcť 10. novembra 2018 vybrať a tým ho/ich poveriť zastupovaním.

Stávame sa každoročne menším mestom počtom obyvateľov. Ubúda nám zeleň. Lipy na nábreží rieky začínajú ustupovať veľkolepému projektu cyklochodníka, lebo mechanizmy, ktorými sa buduje, majú málo miesta. Korene zdravých stromov tak budú skúšať prežiť s kýpťami zakrytými skvelo vyzerajúcim asfaltom – a ako inak, v dňoch pre komunálnymi voľbami ešte horúcim.

Máme stáročnú históriu zakonzervovanú v skanzene na krásnom námestí v Spišskej Sobote. Teraz sa bude riešiť, čo skôr a za akú cenu .Námestiu Sv. Egídia naopak podpora vzácnych architektonických objektov nehrozí, ale jeho opätovná rekonštrukcia áno. Výška „provízie“ za schválenie investície bude, dúfajme, nižšia, ako samotné náklady. Tiež je tam ešte pár stromov…

Pri sledovaní veľkých káuz krajiny nám akosi unikli informácie, že i v Poprade horia autá a na zaujímavých (či záujmových) miestach sú odpočúvacie zariadenia. Ak nám Interpol pomôže, možno budeme poznať páchateľov.

Po prečítaní vyjadrení kandidátov z viacerých prechádzajúcich období od roku 2010 nám tá pravidelne opakujúca sa zostava mestského zastupiteľstva (vždy presne „spárovaná“ s práve zvoleným primátorom) hlása opäť veľmi dôležitý odkaz: Pracovali sme pre mesto – niektorí štyri, iní 16 rokov a viac – oddane a skvelo, s vynikajúcimi výsledkami… Dajte nám opäť hlasy 10. novembra 2018, potrebujeme všetko napraviť!

Nepodceňujte, prosím, komunálne voľby. Nepodceňujte sami seba. Občania sú tí, ktorí vytvárajú atmosféru občianskej spoločnosti. Obzvlášť v mestách, ako je Poprad. Nepodliehajme frustrácii z bojového postoja: „Kto so mnou nesúhlasí, je nepriateľ“. Skúsme si uvedomiť, čo je lepšie doma v rodine. Autorita, ktorá si vynucuje „poslušnosť“ strachom pred agresivitou, alebo autorita, pri ktorej máme slobodu a odvahu k riešeniam?

Je to iba na nás, občanoch. Ak každý z tých, ktorí chodia k voľbám, pozve so sebou iba jedného „nového“ občana, percento tých, ktorým záleží na prostredí a napĺňaní cieľov a poslania mesta sa zdvojnásobí.

Povedzme si úprimne: Chceli by sme byť v koži devätnástich poslancov mestského zastupiteľstva, ktorým dalo mandát 2,29 % až 4,20% voličov, ako to bolo v roku 2014?

Konanie mestských poslancov má najvyššiu moc v meste! Mandát dostanú od NÁS!

Eva Kulová, Poprad

Zdroj: Pavol Gašper

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Pavol Gašper
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM