Martin Sýkora Krimi

15-ročný mladík sa s tým nebabral: Bez problémov rozpredal cudzie náradie

Kežmarský vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie 15 ročnému chlapcovi z obce Stráne pod Tatrami za zločin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Ilustračný obrázok k článku 15-ročný mladík sa s tým nebabral: Bez problémov rozpredal cudzie náradie
Zdroj: pixabay

Obvinený chlapec sa mal tento týždeň dvakrát vlámať do drevenej garáže nachádzajúcej sa pri jednom z rodinných domov v Stráňach pod Tatrami a ukradnúť z nej rôzne náradie. V pondelok (23.10.2017) večer sa mal do garáže vlámať prvýkrát.

„Rukami najprv vylomil klincami prichytenú dosku tvoriacu stenu garáže a následne mal odtiaľ vziať dve vŕtačky. Pri odchode vylomenú dosku prichytil naspäť ku stene garáže. Obe vŕtačky nasledujúci deň predal po 5 eur dvom občanom Stráni pod Tatrami,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Mladíkovi jeden kšeft nestačil. V stredu (25.10.) večer sa do tej istej garáže mal vlámať opäť. Rovnakým spôsobom sa dostal dnu a zobral odtiaľ motorovú pílu a predlžovací kábel. Neskončilo sa to však len pri lacnom nákupe. „Na ďalší deň využil nevedomosť 18-ročného mladíka zo Stráni pod Tatrami o pôvode motorovej píly a prostredníctvom jeho občianskeho preukazu pílu umiestnil do záložne v Kežmarku za protihodnotu 50 eur,“ dodal Džobanik. Majiteľovi ukradnutých vecí tak vznikla škoda 500 eur. Polícia obvineného chlapca stíha na slobode.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM