Peter Handzuš Iné športy

5. kolo PHL: Pohár pre mužov zo Spišskej Soboty

V krásnom prostredí Vysokých Tatier na futbalovom ihrisku v Tatranskej Kotline sa uskutočnil 38. ročník súťaže hasičských družstiev o Putovný pohár primátora mesta Vysoké Tatry, ktorá patrí medzi najstaršie na Slovensku.

DHZ Tatranská Kotlina si v tomto roku pripomína 80.výročie svojho založenia, pri tejto príležitosti boli ocenení aktívni a zaslúžilí členovia DPO pamätnými listami, medailami za vernosť a Ján Majerčák medailou Za príkladnú prácu v DPO.

Víťazom súťaže u mužov sa stala Spišská Sobota II /16,52s/, druhé miesto obsadila Štrba /18,23s/ a tretie Smižany /18,28s/. Medzi ženami bola najlepšia Štrba /19,50s/ pred Smižanmi /26,06s/ a Batizovcami /29,87s/.

Predstavili sa i hasičské družstvá dorastu. U chlapcov bola prvá Štôla /18,96s/ pred Štrbou /19,43s/ a Šuňavou /19,44s/. U dorasteniek prvá priečka patrí Spišskej Sobote /26,57s/ pred Strážami /30,16s/ a Šuňavou /30,96s/.

Putovné poháre i ďalšie ocenenia osobne odovzdal Ján Mokoš, primátor mesta Vysoké Tatry. Bola to už piata súťaž Podtatranskej hasičskej ligy. Medzi mužmi v priebežnom poradí v lige vedú Smižany, pred Kravanmi a Hranovnicou II. Aj u žien sú najlepšie Smižany, pred Šuňavou a Batizovcami. Medzi dorastencami si suverénne počína Štrba, druhá je Šuňava a tretie Spišské Bystré. Na tróne medzi dorastenkami je Šuňava pred Spišskou Sobotou a Strážami.

Poprad24/okl Foto: Milan Šebest

hasici tk
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM