Peter Handzuš Krimi

50-ročný muž zo Svitu sa údajne vyhrážal riaditeľovi TV Poprad. Prezradila ho SIM karta

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol v stredu obvinenie pre zločin vydierania 50-ročnému mužovi zo Svit. Obvinený muž mal nezávisle na sebe vydierať konateľa popradskej televízie a poslankyňu NR SR z Popradu. O prípade informoval na tlačovej konferencii riaditeľ OR PZ Poprad Peter Benko.

Ilustračný obrázok k článku 50-ročný muž zo Svitu sa údajne vyhrážal riaditeľovi TV Poprad. Prezradila ho SIM karta
Zdroj: TASR

Konateľa televízie mal obvinený začať vydierať začiatkom roka 2012. Prostred­níctvom SMS správ z dvoch rôznych českých mobilných čísel ako aj mailovou komunikáciou požadoval od neho 40 000.- € nakoľko údajne disponuje dokumentom, ktorý poukazuje na to, že vo výberovom konaní na pozíciu konateľa popradskej televízie uspel podvodom. Peniaze mal nechať na rôznych miestach pri Svite, Šuňave a Vysokých Tatrách, kde ich mal umiestniť do vopred pripravenej schránky.

Vo februári tohto roku mal popradskej poslankyni NR SR zaslať z troch rôznych e-mailových adries maily, v ktorých žiadal o bližšie nestotožnené plnenie za to, že neposkytne fotografie obnaženej ženy, ktorá sa podobá na samotnú poškodenú poslankyňu, ,, iným zákazníkom “. Zároveň poukazoval na jej možnú diskreditáciu ako poslankyne NR SR. V tomto duchu zasielal poslankyni aj SMS správy z českého mobilného čísla.

Prezradila ho SIM karta

V oboch prípadoch poškodení kontaktovali políciu, ktorá začal konať a v oboch prípadoch sa začalo trestné stíhanie pre vydieranie. Na základe získaných a vyhodnotených operatívnych informácií popradskými kriminalistami, bol ustálený podozrivý a to v osobe obvineného, pričom zhoda telefónneho čísla použitého pri komunikácii s poškodenými zakladala predpoklad, že sa jedná o totožného páchateľa v prípade poškodenej poslankyne aj konateľa televízie.

V utorok (23.4.2013) polícia podozrivého zadržala na Francisciho ulici v Poprade. Zadržanie vykonali policajti prešovského pohotovostného útvaru, nakoľko bol predpoklad, že môže byť ozbrojený a z doterajšieho spôsobu komunikácie s poškodenými vyplývalo, že môže byť nebezpečný. Pri zadržaní nekládol odpor.

Pomsta bývalého zamestnanca

Motívom u poškodeného konateľa televízie mala byť pomsta za to, že ho v minulosti prepustil zo zamestnania z televízie. Motívom u poškodenej poslankyne mala byť recesia, kde po čase od konania upustil z dôvodu, že mal výčitky, aby jej neublížil.

Pri zadržaní mal obvinený pri sebe mobilný telefón s českou SIM kartou, z ktorej mal posielať SMS správy vydieranému konateľovi. U obvineného policajti vykonali aj domovú prehliadku a prehliadku jeho motorového vozidla, pri ktorých bol okrem iného nájdený aj mobilný telefón s druhou českou SIM kartou, z ktorej mal posielať poškodeným vydieračské SMS správy.

Vyšetrovateľ zadržaného 50-ročného muža zo Svitu po vykonaní procesných úkonov obvinil a zároveň spracoval na neho podnet na vzatie do väzby. Do rozhodnutia o väzbe bude čakať v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 4 – 10 rokov.

50-ročný muž zo Svitu sa údajne vyhrážal riaditeľovi TV Poprad. Prezradila ho SI
1
Galéria
50-ročný muž zo Svitu sa údajne vyhrážal riaditeľovi TV Poprad. Prezradila ho SI
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM