Peter Handzuš Krimi

Popradčan (50) sa prepadol pod ľad! Muža zachránil mobil a policajti...

Na núdzové číslo sa v noci z piatka na sobotu dovolal dezorientovaný podnapitý muž, ktorý tvrdil, že spadol do rieky niekde v blízkosti železničného podchodu. Muž si pamätal krčmu, v ktorej bol naposledy, no nevedel presne lokalizovať miesto, kde sa nachádza. Hľadať sa ho vybrali mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Popradčan (50) sa prepadol pod ľad! Muža zachránil mobil a policajti...
Zdroj: Dnes24.sk

„Muž operátora na tiesňovej linke 112 len prosil, aby ho našli, lebo leží vo vode a nemôže sa pohnúť,“ informoval hovorca mesta Marián Galajda.

Policajti prepátrali podchod, železničné mosty, napokon však muža našli na Levočskej ulici v riečke pod mostom, neďaleko železničného priecestia. „Spod prelomeného ľadu trčal muž od hrudníka vyššie, v ruke v kŕči zvieral telefón, len veľmi ťažko komunikoval,“ spomína na chvíle jeden zo zasahujúcich policajtov Ján Glatz.

Spolu so svojim kolegom Jánom Krempaským muža z vody vytiahli a zavolali na pomoc posádku RZP, ktorá podchladeného50-ročného Popradčana odviezla do nemocnice.

V priebehu dvoch dní tak ide už o druhý prípad, kedy popradskí mestskí policajti dokázali pomôcť zachrániť ľudský život. Vo štvrtok 3.1.2013 večer pomohli policajti privolať pomoc pracovníkovi SBS, ktorého našli ležať na zemi v priestoroch na stanici SAD s veľkými bolesťami v hrudníku. Rýchla pomoc a prevoz na špecializované pracovisko zachránili mužovi s infarktom život.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM