Peter Handzuš Rôzne

Aj lekári vo Vyšných Hágoch podpísali nové zmluvy a nastúpili do práce

Lekári z Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch podpísali v utorok (6.12.) podvečer nové pracovné zmluvy. Riaditeľ ústavu Jozef Poráč pre TASR uviedol, že všetci, až na troch, dnes nastúpili do práce.

„Lekári podpísali zmluvy a dnes pracujú, traja sú ešte na maródke, ale netreba za tým nič hľadať,“ priblížil Poráč. Nové zmluvy podpísali 13 lekári. Riaditeľ je však z celého procesu podpisovania nových zmlúv sklamaný a smutný. „Nebudem to už komentovať, mám na to svoj osobný názor a ten už nebudem prezentovať. Som smutný a sklamaný,“ konštatoval Poráč.

Po tom, čo 13 lekári nenastúpili po podpise memoranda do práce, sa vyjadril, že ich konanie bolo minimálne neetické. „Nechápem, prečo sa robia ďalšie prieky, obštrukcie, memorandum je podpísané, majú garancie, možno ešte väčšie, ako chceli, považujem to za ďalšie obštrukcie zo strany LOZ (Lekárske odborové združenie),“ konštatoval v pondelok (5.12.) Poráč.

Celkovo chcelo dať vo Vyšných Hágoch výpoveď 23 lekárov, postupne niektorí z nich svoje rozhodnutie zmenilo. Aj napriek tomu nebol v ústave vyhlásený núdzový stav.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM