Martin Sýkora Rôzne

Aj napriek upršanému ránu padol v Štrbe účastnícky rekord v bežeckej štafete

Prvá júnová nedeľa patrila v Štrbe všetkým športovcom, rodinám a najmä tým najmladším. Detský sviatok oslávili tradične podujatím ​Deň detí a športu. ​ .

Ilustračný obrázok k článku Aj napriek upršanému ránu padol v Štrbe účastnícky rekord v bežeckej štafete
Foto: Martin Smolka

Padli dva rekordy!

Súčasťou podujatia bol už 33. ročník bežeckej štafety 100×1000 metrov. Odštartovali ju olympioničky Anna Pasiarová, Ľubomíra Iľanovská, futbalista Vladimír Kukoľ a zakladateľ a dlhoročný riaditeľ pretekov Michal Šerfel. Štafetový kolík si postupne preberali záujemcovia všetkých vekových kategórii, ktorí sa bezplatne prihlásili počas tohto športového dopoludnia. Každý účastník získal drobný suvenír, účastnícky list a malé občerstvenie.

„Celkovo sa tento rok štafety zúčastnilo 335 pretekárov, čo je o 20 viac ako bolo v predchádzajúcom rekordnom ročníku,“ informoval Matúš Jančík zo Športového klub Štrba.

Tradíciou posledných rokov sú aj súťaže rodín. Minimálne traja pretekári z dvoch generácii rodiny spoločne absolvovali štafetu, získali drobný darček a hlavne možnosť spoločne aktívne stráviť nedeľu a nasmerovať svoje ratolesti k športovému životnému štýlu. „Aj v tomto počte padol rekord, 62 zapojených rodín, tradične napríklad aj rodina Martina Bajčičáka. Najstarším účastníkom bol 76 ročný československý reprezentant v behu na lyžiach Július Lupták a v kočiari sa po trati prešli aj deti narodené v roku 2018,“ dodal Jančík.

Deň detí Štrba 06/2018
12
Galéria
Foto: Martin Smolka

Deti podporili aj športovci

Každoročne okrem domácich olympionikov do Štrby zavítajú aj ďalšie športové osobnosti. Tento rok pozvanie prijali hokejisti Patrik Svitana, Radoslav Macík, Lukáš Paukovček, Marcel Petran, futbalista Vladimír Kukoľ a domáci medailový biatlonista Pavol Hurajt. Spomínaní športovci spolu s domácim viacnásobným majstrom sveta v kickboxe Pavlom Garajom sa na autogramiáde podpísali na účastnícke kartičky.

Zúčastnili sa aj detské domovy

Sprievodnou udalosťou je aj ​futbalový turnaj žiakov základných škôl na multifunkčnom ihrisku, v ktorom zvíťazila domáca Štrba, pred susednou Šuňavou a Kráľovou Lehotou. „Práve z detských domovov z Kráľovej Lehoty a Liptovského Hrádku pricestovalo 37 detí a 7 detí navštívilo Štrbu z detského domova v Istebnom,“ pokračoval Jančík. Aj najmenšie deti si mohli zasúťažiť o sladkosti v rôznych súťažných disciplínach a pripravené boli aj stánky s občerstvením a suvenírmi.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM