Tlačové správy

Ako sa postarať o svoje auto po zime

Prichádza jar a s ňou čas na dôkladnú údržbu vášho vozidla po náročnej zime. Zistite, aké kľúčové kroky by ste mali urobiť pre zabezpečenie bezpečnej a hladkej jazdy.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa postarať o svoje auto po zime
5
Galéria

Príchod jari je ideálnym časom na zabezpečenie, že vaše vozidlo je v najlepšom stave a pripravené na jarné a letné mesiace. Po náročnej zime sa vám oplatí investovať čas a úsilie do starostlivosti o vaše auto. Tu je 7 kľúčových krokov, ktoré by ste mali urobiť, aby vaše vozidlo zostalo spoľahlivé a bezpečné. Váš miestny autoservis je skvelým zdrojom pomoci a poradenstva pri každom z týchto bodov.

1. Dôkladné umytie

Po zime je dôležité zbaviť auto soli a nečistôt, ktoré môžu spôsobiť koróziu. Profesionálne umytie v autoservise zabezpečí, že každý kút vášho vozidla bude čistý a chránený.

2. Geometria kolies

Zlý technický stav ciest počas zimy, ako sú výtlky a jamy, môže negatívne ovplyvniť geometriu kolies vášho auta. Nastavenie geometrie kolies vo vašom autoservise je kľúčové pre predchádzanie zbytočnému opotrebeniu pneumatík a zabezpečenie správneho riadenia vozidla.

3. Kontrola tlmičov

Tlmiče zabezpečujú stabilitu a bezpečnosť vašej jazdy. Zimné podmienky a zlý stav ciest môžu tlmiče poškodiť. Nechajte ich skontrolovať v autoservise, aby ste sa uistili, že sú v dobrom stave.

4. Kontrola batérie

Zimné štarty môžu výrazne skrátiť životnosť batérie. V autoservise môžu skontrolovať jej stav a v prípade potreby ju vymeniť.

5. Výmena filtrov a čistenie klimatizácie

S prichádzajúcim letom a intenzívnym využívaním klimatizácie je dôležité mať čisté filtre a klimatizáciu. V autoservise to môžu rýchlo a efektívne vykonať, aby ste mali vo vnútri auta čistý vzduch bez plesní.

6. Výmena gumičiek stieračov

Počas zimy bol častokrát na okne ľad, čo mohlo spôsobiť poškodenie gumičiek stieračov. Po zime je často potrebné ich vymeniť, aby ste mali vždy čistý výhľad.

7. Výmena pneumatík

Ak ste počas zimy používali zimné pneumatiky, nezabudnite ich vymeniť za letné. Autoservis vám môže pomôcť nielen s výmenou, ale aj so skladovaním zimných pneumatík.

Pravidelná údržba a servis vozidla zvyšujú nielen jeho životnosť, ale aj vašu bezpečnosť na cestách. Ak potrebujete pomoc alebo poradenstvo, obráťte sa na profesionálny autoservis vo vašom okolí. V Autoservise Cehula – Poprad sme pripravení poskytnúť vám odborné služby a poradenstvo, aby vaše vozidlo bolo v top stave po zime.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Autoservis Cehula
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM