Martin Sýkora Rôzne

Bezplatné prehliadky Kostola sv. Egídia a námestia: V utorok so sprievodcom

Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov v cestovnom ruchu sa v tomto roku uskutočnia bezplatné prehliadky v 11 mestách na Slovensku - aj v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné prehliadky Kostola sv. Egídia a námestia: V utorok so sprievodcom
Zdroj: Dnes24.sk

Poprad už v utorok

Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov v cestovnom ruchu sa v tomto roku uskutočnia bezplatné prehliadky v 11 mestách na Slovensku. Ide v poradí už o 14. ročník takéhoto podujatia. Jednotlivé akcie v rámci neho budú prebiehať do soboty 25. februára. Prvé prehliadky v rámci podujatia sa už uskutočnili v sobotu 18. februára v Bardejove a v nedeľu 19. februára v Bratislave. Na Svetový deň sprievodcov, ktorý pripadá na utorok 21. februára, sú naplánované prehliadky v Poprade a Spišskej Novej Vsi.

Tri prehliadky za deň

Bezplatnú prehliadku Kostola sv. Egídia v Poprade a námestia so sprievodcom môžu návštevníci mesta i domáci zažiť počas Svetového dňa sprievodcov. Mestská informačná kancelária v utorok 21. februára pripravila počas dňa tri prehliadky. Začínať sa budú pred jej budovou na námestí o 10:00, 14:00 a 15:00 hod.

Najvzácnejšou historickou pamiatkou v centre Popradu je Kostol sv. Egídia, ktorého vznik je datovaný do druhej polovice 13. storočia. Za sebou má niekoľko úprav, v rokoch 1994 až 1998 bola reštaurovaná loď chrámu a ranogotický portál pri južnom vstupe do kostola. Bohoslužby sa v kostole konajú v pondelok až piatok o 12:00 a v nedeľu o 6:00 a 17:00 hod.

Hlavnou myšlienkou podujatia je odprezentovať verejnosti prácu sprievodcov a ich činnosť. Mestská informačná kancelária zároveň informovala, že návštevníci sa môžu tešiť nielen na fakty o historických pamiatkach, ale aj na rôzne zaujímavosti, ktoré sa bežne v turistických sprievodcoch nedočítajú.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM