Monika Vengrínová Iné športy

Boj o postup na majstrovstvá SR: Mladí karatisti priviezli až 15 medailí

1. kolo Tatranskej únie karate o postup na majstrovstvá Slovenska detí, žiakov a dorastencov v karate skončilo pre popradských mladých bojovníkov mimoriadne úspešne. Zo Starej Ľubovne si spolu priviezli 15 medailí.

Ilustračný obrázok k článku Boj o postup na majstrovstvá SR: Mladí karatisti priviezli až 15 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Súťažná kategória kata patrila dievčatám. „V kategórií mladších žiačok sme na stupienku víťazov videli stáť Barboru Šoltysovú, ktorá získala bronz. O kategóriu vyššie, čo boli staršie žiačky bojovala Nikola Bušovská o prvé miesto, žiaľ konkurencia bola príliš vysoká. Vo finále nad súperkou prehrala tesne 2:1 a musela sa tak uspokojiť s druhým miestom. Ďalšia medailistka v kategórií kata mladšie dorastenky bola Rachel Muranicová, ktorá sa umiestnila na 3.mieste,“ vymenúva úspechy svojich zverenkýň tréner Ivan Kuco.

Karatistky sa nenechali zahanbiť ani v kategórii kumite, keď hneď v mladších žiačkach nad 35 kilogramov svoje schopnosti predviedla Barbora Šoltysová a domov si odniesla zlato. Druhá bronzová medaila sa znova ušla Rachel Muranicovej zápasiacej v kategórii mladšie dorastenky nad 45 kg.

Rovnako úspešní boli i chlapci a finále v kumite mladších žiakov do 28 kíl patrilo práve Popradčanom. Zlato si domov viezol Denis Balog po tom, ako sa mu podarilo poraziť Branka Dudeka. Tomu napokon na krku viselo striebro.

„Vo vyššej váhovej kategórii mladších žiakov do 32 kg si Martin Buday vo veľkej konkurencii vybojoval krásne 3. miesto. V najvyššej kategórií mladších žiakov nad 32 kg sme takisto obsadili 3.miesto, o čo sa postaral Samuel Sedláček. Najväčšie prekvapenie pre nás nastalo v kategórií starších žiakov nad 40 kilogramov, kde sa Martin Kordovaník prebojoval po mnohých náročných zápasoch až do finále. Tu však podľahol súperovi a zlatá medaila mu tak o vlások ušla,“ hovorí tréner popradských karatistov.

Ďalšia kategória, v ktorej finále patrilo Centralistom, boli mladší dorastenci do 45 kg, kde zlato nakoniec poputovalo Kristiánovi Kotlárovi a striebro Filipovi Farkašovskému. Bronzovú medailu si popradský klub priniesol z kategórie mladších dorastencov do 50 kg, kde ju vybojoval Michal Bendík. Rovnako bronz sa ušiel i Andrejovi Skokanovi v kategórii mladších dorastencov nad 50 kilogramov. V najvyššej kategórii detí do 63 kg sa striebornú medailu podarilo získať Matejovi Kesselovi.

Karate detí, žiakov a dorastencov marec 2013
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM