Peter Handzuš Iné športy

Bowlingové súťaže už bežia naplno. Tento týždeň odohrali ligu aj Bowling Tour

Do súžaží v bowlingu sa v utorok zapojili už aj žiaci, ktorí odohrali prvé kolo v dvoch kategóriách. Okrem firemných líg odohrali hráči aj 4. kolo Bowling Tour.

Ilustračný obrázok k článku Bowlingové súťaže už bežia naplno. Tento týždeň odohrali ligu aj Bowling Tour
Zdroj: Dnes24.sk

4. kolo FIREMNEJ LIGY skupina C – II.Liga

Dňa 4.11.2013 bolo odohrané 4.kolo Mestskej Firemnej ligy 2013/2014 skupina C – 2.Liga. Na prvom mieste sa umiestnilo družstvo Scame, ktoré získalo 10 bodov pred druhým družstvom Slovanet so ziskom 8 bodov a tretím družstvom Ekoclim so ziskom 6 bodov.

Zápasy boli dosť vyrovnané a ani jedno družstvo nevyšlo bodove naprázdno. Na nižších priečkach o poradí rozhodoval len počet zhodených kolkov. Zápas s najvyšším rozdielom 143 bodov sa odohral medzi družstvom Slovanet 375 : 518 Lunys Team, s najnižším rozdielom 2 body sa odohral medzi družstvami Property 386 : 388 Slovanet. Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo Lunys Teamy 518 bodov a najnižší zase družstvo Slovanet 332 bodov. Najvyšší priemer 463 zhodených kolkov na zápas dosiahlo družstvo Lunys Team.

V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 239 bodov dosiahol Štefan Kňurovský z družstva Ekoclim srdečne blahoželáme, najnižší výkon jednotlivca 75 bodov dosiahla Repčáková Monika z družstva Ekoclim. Víťazom kola a najvyšší priemer 184,25 dosiahol Štefan Kňurovský družstva Ekoclim.

4. kolo FIREMNEJ LIGY skupina D – III.Liga

Dňa 5.11.2013 bolo odohrané 4.kolo Mestskej Firemnej ligy 2013/2014 skupina D – 3.Liga. Na prvom mieste sa umiestnilo družstvo Whirpool, ktoré zvíťazilo suverénnym spôsobom keď vyhralo všetky zápasy a získalo plný počet 12 bodov. Ako druhé skončilo družstvo Spolbyt so ziskom 8 bodov a ďalšie tri družstvá so ziskom 6 bodov BMT, TV-Poprad, Profesta poradie určilo len počet zhodených kolkov.

Najväčší rozdiel v zápase 167 bodov bol medzi družstvami Profesta 375 : 542 Spolbyt. Zápas s najnižším rozdielom 6 bodov sa odohral medzi družstvami Astana 425 : 431 Whirpool. Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo Spolbyt 542 bodov. Najnižší zase TV – Poprad 345 bodov. Najvyšší priemer na jednu hru dosiahlo družstvo Spolbyt 478 bodov.

V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 234 bodov dosiahol Jacák Stanislav z družstva Whirpool srdečne blahoželáme, najnižší výkon jednotlivca 79 bodov dosiahla Hozová Miriam z družstva TV – Poprad. Víťazom kola a najvyšší priemer 180,16 dosiahol Lompart František z družstva Spolbyt.

1. kolo Školskej ligy ročník 2013/2014

Dňa 5.11.2013 bol zahájený nový ročník Školskej ligy 2013/2014 v bowlingu. Súťaž je oproti minulému ročníku rozdelená do dvoch kategórii na skupinu Základné školy a Stredné školy, čo je spravodlivejšie voči mladším hráčom zo základných škôl. Do súťaže sa zapojilo 6 družstiev zo štyroch Základných škôl, kde dve školy pre väčší záujem vytvorili dve družstvá a druhú skupinu tvoria štyri družstvá zo Stredných škôl z Popradu.

Veľa hráčov už hralo v predošlom ročníku , ale je ešte veľa hráčov, čo tento šport ešte nevyskúšali. Úlohou tejto ligy je vzbudiť väčší záujem u detí o túto športovú disciplínu a hlavne zvýšiť pohybovú aktivitu detí. Netajíme sa, že by sme boli radi, ak by sa našli nejaký záujemcovia, ktorí by prejavili záujem rozšíriť naše juniorské rady a pod vedením kvalifikovaného trénera sa začali venovať tomuto športu dôkladnejšie. Je však sympatické že žiaci prejavili o hru záujem a postupne s pribúdajúcou zručnosťou sa začnú prejavovať aj lepšie výsledky. Kola sa zúčastnilo všetkých 10 prihlásených družstiev.

V skupine ZŠ víťazom kola sa stalo družstvo ZŠ Jarná, ktoré zvíťazilo so ziskom 9 bodov pred družstvom ZŠ Tajovského 8 bodov a tretí skončil Komeňáčik A s 5 bodmi. Zápas s najvyšším rozdielom 125 bodov sa odohral medzi družstvami ZŠ Jarná 361 : 236 Komeňáčik B. Zápas s najnižším rozdielom 0 bodov sa odohral medzi družstvami ZŠ Jarná 283 : 283 Komeňáčik A. V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 150 bodov dosiahol Skokan František z družstva ZŠ Jarná srdečne blahoželáme, najnižší výkon jednotlivca 41 bodov dosiahol Jakubčák Christián z družstva Komeňáčik B . Víťazom kola a najvyšší priemer 129,6 dosiahol Skokan František z družstva ZŠ Jarná.

V skupine SŠ víťazom kola sa stalo družstvo Obch.Akadémia, ktoré zvíťazilo so ziskom 6 bodov pred družstvom Spojená škola D.Tatarku 4 body a tretie skončilo SSOŠ Veľká s 2 bodmi. Zápas s najvyšším rozdielom 130 bodov sa odohral medzi družstvami Stred.zdrav.škola 211 : 341 Spojená škola D.Tatarku . Zápas s najnižším rozdielom 6 bodov sa odohral medzi družstvami SSOŠ Veľká 296 : 302 Obchodná akadémia. V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 156 bodov dosiahla Koseková Kristína z družstva Obchodná akadémia srdečne blahoželáme, najnižší výkon jednotlivca 25 bodov dosiahla Polovková Veronika z družstva Stred.zdrav.škola . Víťazom kola a najvyšší priemer 140,3 dosiahla Koseková Kristína z družstva Obchodná akadémia.

Bowling Tour

V stredu 6.11.2013 sa zase stretli hráči už na štvrtom kole Bowling Tour. Hralo sa na súťažnom mazaní pre Regionálne Majstrovstvá. Turnaj sa odohral v jednej runde a zúčastnilo sa ho 24 hráčov. Napriek súťažnému mazaniu sa dosahovali vysoké výsledky, čo len svedčí o kvalite štartujúcich na turnaji.

Vskupine A sa najviac darilo Petrasovi Jankovi, ktorý vyhral základnú časť a čakal na svojho finálového súpera. V prvom finálovom kroku sa stretli Koseková Kristína 177, Jurínyi Ľudovít 179 a Majerčák Tomáš 247. V hre na jednu hru zvíťazil Majerčák Tomáš a postúpil do druhého kroku finále. Tu sa stretli Blažek René 213, Majerčák Tomáš 212 a Zoričák Rudolf 210 bodov. Ako vidieť bolo to napínavé do posledného fremu. Do celkového finále postúpil Blažek René, na ktorého čakal Petras Ján s najlepším výkonom z kvalifikácie. Blažek bol veľmi dobre rozbehnutý a nedal šancu nikomu pochybovať, kto v tento deň má najlepšiu formu a hraje v pohode. Takže celkovým víťazom sa stal Balžek René s priemerom 215,5, druhý skončil Petras Ján s priemerom 212,2 a tretí Majerčák Tomáš s priemerom 211,9.

V skupine B zahral v kvalifikácii najlepšie Kožik Ľubomír, ktorý vo finále si pozíciu udržal a celkove zvíťazil s priemerom 187,11 na druhom mieste skončil s priemerom 179,10 Staš Martin. Na treťom mieste prekvapila Karolčíková Monika s priemerom 173,40.

Najvyšší náhod dosiahol Blažek René, ktorý v piatej hre hodil pekných 278 bodov.

Bowlingové súťaže už bežia naplno. Tento týždeň odohrali ligu aj Bowling Tour
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM