Peter Handzuš Hokej

Bývalí hráči Leva stále nemajú výplaty. Chcú zastaviť jeho štart v KHL

Skupina bývalých zamestnancov minuloročného účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy z HC Lev Poprad stále nevidela svoje platy za posledné 3 mesiace práce a svojich peňazí sa nevie dovolať ani u nástupníckej organizácie HC Lev Praha.

Hráči a členovia realizačného tímu na čele s exasistentom trénera Róbertom Pukalovičom sa teraz búria proti konaniu nových vlastníkov klubu a na urovnanie problematického sporu požiadali vedenie KHL.

Medzi poškodených patria a so žiadosťou na najvyššie kruhy ligy sa stotožňujú okrem Pukaloviča aj tréner brankárov Daniel Makóni a desať hráčov, ktorí obliekali dres Levov v minulej sezóne – Ján Laco, Martin Štrbák, Jonathan Sigalet, Grant Lewis, Branislav Mezei, Václav Nedorost, Rudolf Huna, Rastislav Špirko, Emil Lundberg a Karl Fabricius.

Listy s apelom o okamžité vyriešenie situácie adresovala dvanástka šéfovi Hráčskej asociácie KHL Andrejovi Kovalenkovi i prezidentovi ligy Alexandrovi Medvedevovi.

„Podpísaný Róbert Pukalovič sa v mene členov realizačného tímu a bývalých hráčov HC Lev Poprad obraciam na Vás so žiadosťou o bezodkladné vybavenie finančných záväzkov klubu KHL HC Lev Praha, ako nástupníckeho klubu HC Lev Poprad, voči realizačného tímu a hráčom HC Lev Poprad. HC Lev Poprad uhradil mzdu za január roku 2012, ďalej odmieta komunikovať a uhradiť mzdy za február, marec a apríl 2012. Za spomenuté obdobie boli mzdy uhradené len tým členom realizačného tímu HC Lev Poprad, ktorých si HC Lev Praha zmluvne zaviazal na sezónu 2012/13. Preto Vás úctivo žiadam o vyvodenie dôsledkov – pozastavenie štartu HC Lev Praha v KHL v sezóne 2012/13,“ píše sa vo vyhlásení, ktoré sa posiela obom vysokým hokejovým funkcionárom.

[size=14][color=#cc0000]­Lev Praha odkazuje na právnikov[/co­lor][/size]
Poškodení argumentujú tým, že tak v slovenskej lige, ako i v európskych súťažiach, tobôž v NHL, platí, že ak klub nemá vyrovnané záväzky z minulej sezóny, stráca právo na štart v budúcej sezóne. Táto klauzula by sa mala aplikovať aj v reglemente KHL, no problém tkvie v tom, že HC Lev Praha sa sám považuje za inú organizáciu než ktorou bol HC Lev Poprad.

Faktom je iba to, že Pražania majú v KHL povolený štart na základe licencie, udelenej pre HC Lev Poprad a teda ako nástupník by mali riešiť aj pozdlžnosti svojho predchodcu. To však urobili v prípade Pukalovičovcov iba za mesiac január tohto roka.

„Žiadame ich, aby vyvodili tvrdé sankcie, pokiaľ nebudeme vyplatení. Nechceme si uplatniť nijaké penále za omeškanie platieb, ani nič podobné. Týka sa to sumy, ktorá nám patrí ako mzda,“ doplnil Pukalovič.** „Verím, že sa celý problém pohne nejakým smerom,“** povedal Pukalovič, ktorý odhadol pozdlžnosti na „niekoľko stotisíc eur“.

Terajší tréner Martina sa v minulých mesiacoch aj spojil s najvyšším mužom HC Lev Praha Janom Musilom, aby ho požiadal o splnenie záväzkov.

„Hráči i ja sme sa bavili telefonicky s pánom Musilom. Pýtali sme sa, čo máme urobiť. Pán Musil povedal sucho a arogantne, že sa máme obrátiť na právnikov. HC Lev Praha však nejaví žiadny záujem o riešenie napriek tomu, že nesie naďalej názov popradského klubu a že posledná výplata nám prišla za mesiac január už od subjektu HC Lev Praha,“ dodal Pukalovič.

Poprad24/tasr Foto: mediaportal.biz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM