Monika Vengrínová Rôzne

Časť Kina Tatran sa ide rekonštruovať: Informačná kancelária sa vráti do centra mesta

Na základe dlhodobej nespokojnosti s umiestnením Mestského informačného centra v Dome kultúry a doposiaľ neúspešného hľadania nových vhodných priestorov, poslanci Mestského zastupiteľstva schválili financie na rekonštrukciu časti Kina Tatran za účelom premiestnenia tohto centra.

Ilustračný obrázok k článku Časť Kina Tatran sa ide rekonštruovať: Informačná kancelária sa vráti do centra mesta
Zdroj: TASR

Mestské informačné centrum (MIC) v Poprade sa presťahuje z priestorov v Dome kultúry do Kina Tatran. Po niekoľkých rokoch sa tak informačná kancelária opäť vráti na Námestie sv. Egídia, teda do centra mesta. „Čas ukázal, že táto organizácia by mala byť v strede námestia. Už aj predtým sme hľadali priestory, ale nenašli sme nič vhodné, ani u súkromníkov ani v našich budovách, nakoniec sme sa rozhodli pre kino,“ uviedol v tejto súvislosti primátor mesta Poprad Anton Danko.

Poslanci Mestského zastupiteľstva schválili pridelenie finančných prostriedkov vo výške 36 000 eur na rekonštrukciu časti objektu Kina Tatran za účelom premiestnenia MIC. V týchto priestoroch by sa okrem poskytovania informácií mali predávať aj upomienkové a darčekové predmety. „MIC by sme chceli presťahovať do 15. júna, umiestnené bude vo vstupnej sále kina v dolnej časti. Možno to nie je úplne ideálne riešenie, ale je dobré,“ konštatoval Danko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM