Martin Sýkora Rôzne

Cieľom projektu Povedz To! je vytvoriť správu o mládeži v meste

Občianske združenie V.I.A.C. - Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže realizuje projekt „Povedz To!“, ktorého cieľom je vytvoriť správu o mládeži v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Cieľom projektu Povedz To! je vytvoriť správu o mládeži v meste
Foto: Ivan Pánik

Projekt realizovaný s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu si kladie za cieľ pomenovať najväčšie problémy a výzvy, ktorým čelia mladí ľudia. „Na začiatku každej zmeny má byť mapovanie aktuálneho stavu. To je cieľom celého prieskumu. Čím reálnejší obraz o živote mladých ľudí v Poprade dokážeme spolu vytvoriť, tým väčší dopad môže mať pohľad mladých na rozhodovanie o budúcnosti vlastného mesta,“ uviedol predseda OZ Branislav Kožuch.

V praxi ide o zmapovanie pohľadu mladých ľudí do 30 rokov na život v Poprade v 9 oblastiach. Výsledný strategický dokument by mal byť pre samosprávu, ktorá je partnerom projektu, strategickým východiskom pre nastavovanie vízie, iniciatív a aktivít. Správa o mládeži, ktorá je v takejto podobe pripravovaná po prvýkrát, by mala rovnako slúžiť aj pre všetky organizácie v regióne Poprad, pre ktoré sú cieľovou skupinou práve mladí ľudia.

„Ambíciou správy nie je iba mať ďalší papier, ale urobiť reálne kroky, aby bolo mesto ešte viac priateľské voči mladým,“ vysvetlil projektový manažér Michal Kuzár.

Samotný prieskum prebieha formou online dotazníkov rozdelených do troch vekových skupín.

  • A. deti do 5 rokov
  • B. 6–12 rokov
  • C. 13–30 rokov

Dotazník je anonymný a je určený iba pre ľudí do 30 rokov žijúcich v meste Poprad. V prípade vekovej skupiny do 5 rokov a 6 – 12 rokov vypĺňajú dotazník za deti rodičia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM