Simona Ivančáková Rôzne

Človek sa pri nich cíti ako trpaslík: V Tatrách vyrástla rodinka gigantických snehuliakov

Pozoruhodné dielo, ktoré púta pozornosť. V Tatrách si už vo veľkom užívajú sneh a ten sa rozhodli využiť aj iným spôsobom, než iba na lyžovačku. Vyrástla tam rodinka gigantických snehuliakov.

Ilustračný obrázok k článku Človek sa pri nich cíti ako trpaslík: V Tatrách vyrástla rodinka gigantických snehuliakov
Zdroj: Dnes24.sk

V tatranských lyžiarskych strediskách panuje pravá zimná nálada. Po výdatnom snežení pripadlo vo Vysokých Tatrách od 25–30 cm prírodného snehu. Na horách vládne slnečné počasie, pre lyžiarov je vo Vysokých Tatrách otvorených 23 zjazdoviek a lyžovačku si užívajú na 19 kilometroch tra­tí.

Na Skalnatom plese dokonca vyrástli 4 megasnehuliaci, ktorí sa stali milou atrakciou najmä pre malých návštevníkov. Vyfotiť sa s nimi a odniesť si spomienku spod Lomnického štítu môžu všetci výletníci, ktorí zavítajú k výstupnej stanici 15 miestnej kabínkovej lanovky na Skalnatom plese.

Sneh na megasnehuliakov sa navážal už pred Vianocami, ale až v týchto dňoch sa ho podarilo vymodelovať do požadovaného tvaru. Rodinku štyroch snehuliakov – mamu, otca a dve deti – stavalo šesť staviteľov. Autorom myšlienky je Adam Bakoš, umelecký sochár z Tatranského ľadového dómu na Hrebienku.

Priemer snehuliakov dosiahol 5,5 metra. Na 7 metrov vysokých snehuliakov, pri ktorých sa malý lyžiar cíti ako trpaslík sa použilo 175 m3 technického snehu. Sneh použitý na výrobu snehuliakov váži zhruba toľko ako 33 osobných automobilov. Rodinka obrov – lyžiarov je v očakávaní a do konca zimnej sezóny sa rozrastie o ďalšieho snežného potomka.

Čítajte tiež:

Záujem o turistický vláčik prevýšil jeho kapacitu, Fabio Bortolini prezradil zaujímavosť: O tomto sa uvažuje!

Do známeho strediska pri Poprade zavítal premiér: Možno ani neuhádnete, čo tam Fico vlastne robil!

Foto: archívne

Rodinka mega snehuliakov: Budete pri nich ako trpaslíci
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM