Peter Handzuš Hokej

Ďalšia výhra Popradu vonku. Tri body vezie z Martina

Popradskí hokejisti po domácej prehre s Nitrou cestovali v nedeľu do Martina. V súboji tabuľkových súperov lepšie obstáli hokejisti spod Tatier.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia výhra Popradu vonku. Tri body vezie z Martina
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Súboj ôsmeho s deviatym v tabuľke našiel v úvodnej tretine v lepšej forme skúsených hokejistov spod Tatier. Ujali sa vedenia už vo 4. minúte, keď presilovku 5:3 využil umiestnenou strelou Sabolič. Domáci sa potom snažili, bojovali a v 11. minúte sa im podarilo vyrovnať, keď bol v presilovke úspešný najlepší strelec Martina Petruška. Potom však akoby zabudli brániť a hostia sa v rozpätí 67 sekúnd presadili dvakrát. Najprv to bol v 13. minúte Paločko po ideálnej prihrávke Grígera a potom pri hre 5:4 Tomas.

Domáci mali potom niekoľko šancí, ale nájazd Markoviča v 19. minúte zneškodnil Nikillä a brankár hostí si poradil na začiatku druhej tretiny aj so strelami Berana, Tupého a Petrušku. Martin bol v druhej tretine lepší, ale strelecky sa nedokázal presadiť. Nedáš-dostaneš takmer vyšlo v 39. minúte, ale Sabolič sám pred bránkou stroskotal na Šúrekovi.

V 43. minúte sa však hostia predsa len tešili. Gól Rapáča uznal rozhodca Müllner až po porade s videorozhodcom. Martin sa nevzdával, bojoval až do konca, ale nenašiel recept na výborného gólmana Popradu. Víťazstvo hostí bolo zaslúžené. Domáci si zaknihovali už ôsmu prehru za sebou a ak v reprezentačnej prestávke neposilnia mužstvo, bude to s nimi v ďalšom priebehu extraligy zlé.

MHC Mountfield – HK Poprad 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Góly: 11. Petruška – 4. Sabolič, 13. Paločko, 14. Tomas, 43. Rapáč. Rozhodovali: Müllner – Junek, Šefčík, vylúčení: 7:8, navyše: Pentikäinen (Poprad) 10 minút za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1500 divákov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM