Peter Handzuš Krimi

Dámy, viete sa brániť proti násiliu? Policajti vám dnes poradia, čo robiť, ak vám niekto ubližuje

Bez násilia každý deň – to je akcia, ktorú pripravili popradskí policajti pri príležitosti Medzinárodného dňa proti násiliu páchaného na ženách. Policajti vám budú k dispozícii v utorok 25. novembra od 13.00 hod. v zasadačke Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Dámy, viete sa brániť proti násiliu? Policajti vám dnes poradia, čo robiť, ak vám niekto ubližuje
Zdroj: TASR

Cieľom preventívnej aktivity bude upozorniť širokú verejnosť na problematiku násilia a násilnej kriminality so špecifickým zameraním na násilie páchané na ženách, poukázať na formy a spôsoby násilia, na možnosti, ako násiliu a rizikovým situáciám predchádzať, ako sa voči násiliu brániť, čo robiť a na koho sa obrátiť, ak sa niekto stane obeťou násilia a vysvetliť právnu kvalifikáciu násilia v právnych kódexoch Slovenskej republiky.

„Z uvedeného dôvodu chceme všetkých občanov, ktorí majú záujem sa o problematike násilia dozvedieť viac, alebo by chceli k problematike vyjadriť svoje názory, postrehy, poznatky, resp. by sa chceli policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade spýtať na čokoľvek, čo s násilím súvisí na uvedenú preventívno-propagačnú aktivitu pozvať,“ informoval okresný policajný riaditeľ Peter Benko.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM