Monika Vengrínová Rôzne

Dane na mestskom úrade zaplatíte rýchlejšie: Mesto rozšírilo a zmodernizovalo pokladnice

K modernizácii a rozšíreniu pracoviska pokladnice na Mestskom úrade v Poprade pristúpilo mesto najmä z dôvodu zvýšenia komfortu pri úhrade daní a poplatkov. K dispozícii sú odteraz až štyri pracoviská.

Ilustračný obrázok k článku Dane na mestskom úrade zaplatíte rýchlejšie: Mesto rozšírilo a zmodernizovalo pokladnice
Zdroj: Dnes24.sk

Príprava nových priestorov trvala tri týždne. „Sťahovanie sa uskutočnilo počas víkendu tak, aby nebolo potrebné prevádzku pokladnice prerušiť. Takmer všetky stavebné práce a úpravy zrealizovala samospráva vo vlastnej réžii, vstavaný nábytok bol zabezpečený dodávateľsky na základe prieskumu trhu,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že pokladnica má k dispozícii spolu štyri pracoviská. Na troch z nich je možné platiť hotovosťou i bezhotovostne, jedno pracovisko je určené len na hotovostné platby.

„Zámerom modernizácie bolo zvýšiť rýchlosť vybavovania stránok a zabezpečiť zodpovedajúci komfort pre klientov predovšetkým v období zvýšeného náporu na toto pracovisko – teda v čase úhrad daní a poplatkov vyrúbených mestom,“ informoval vedúci organizačného odboru MsÚ v Poprade Emil Kostelničák. S rovnakým cieľom bude jeden bezhotovostný terminál na úhradu daní a poplatkov inštalovaný aj na pracovisko Kancelárie prvého kontaktu MsÚ nachádzajúce sa vo vestibule.

V najbližších dňoch bude samospráva distribuovať rozhodnutia na zaplatenie miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. „Občania, ktorí sa rozhodnú pre platbu v pokladnici MsÚ, by v záujme rýchleho vybavenia mali predložiť doručené rozhodnutie s vyznačeným čiarovým kódom, ktorý umožňuje rýchle a presné spracovanie platieb,“ dodal hovorca.

Otváracia doba pokladnice Mestského úradu v Poprade:

pondelok, utorok a štvrtok v čase od 7.00 hod. do 15.30 hod.
streda v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod.
piatok v čase od 7.00 hod. do 15.00 hod.

foto: mesto Poprad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM