Monika Vengrínová Rôzne

Deň objatí si Popradčania užili: Rozdalo sa ich viac ako 9300

Podtatranská metropola sa aj tento rok zapojila do celoslovenského Dňa objatí. Viac ako päťdesiat dobrovoľníkov v uliciach Popradu rozdalo 9 347 objatí.

Ilustračný obrázok k článku Deň objatí si Popradčania užili: Rozdalo sa ich viac ako 9300
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Objímači“ potešili nielen ľudí v uliciach, ale aj na autobusovej či železničnej stanici, v nemocnici, domove dôchodcov, či v obchodnom centre. Podľa koordinátorky podujatia v Poprade Simony Ivančákovej najväčšiu radosť z objatia mali dôchodcovia a malé deti. „Detičky a seniori, najmä tí v domove dôchodcov, mali slzy na krajíčku, keď sme im prišli venovať objatie. Verím, že sme im spríjemnili deň a priniesli im aspoň na malú chvíľku radosť do života,“ uviedla Simona Ivančáková, ktorá podujatie v Poprade organizovala.

Objatia potešili najmä seniorov a deti

Ulice mesta sa v stredu 25. júna zaplnili dobrovoľníkmi rôznych vekových kategórii. Od tých na základnej škole až po študentov na univerzitách. Všetci chceli priniesť radosť pod Tatry a darovať aspoň jedno malé objatie. „Dnešný deň bol super. Rozdali sme plno objatí a s nimi aj pozitívnu energiu. Ľudia sa našej iniciatíve potešili a odmenili nás úsmevom,“ povedala dobrovoľníčka Kamila Kmeťová. Ľudí v uliciach objatie tešilo, no našlo sa aj zopár takých, ktorým sa podujatie nepáčilo. Najväčšiu radosť však mali deti v nemocnici a starí ľudia v domovoch dôchodcov.

„Teší ma, že ma prišlo objať tak veľa mladých ľudí. Keďže som už stará a do mesta nechodím takmer vôbec, tak mi to padlo vhod. Slzy som mala na krajíčku, pretože som bola dojatá. Nesmierne ma to potešilo,“ povedala krátko po návšteve dobrovoľníkov v domove dôchodcov seniorka Mária. Pozitívnu energiu si od starších ľudí odniesol aj dobrovoľník René Trembáč: „Najlepšie sa mi objímalo v domove dôchodcov na Levočskej ulici v Poprade. Objatie dalo starším ľuďom veľmi veľa. Myslím, že dnešná akcia mala zmysel, pretože objatie je dar pre každého jedného človeka.“

Dobrovoľníci objali Kostol svätého Egídia

Okrem množstva individuálnych objatí sa dobrovoľníci v meste rozhodli pre spoločné objatie. Minulý rok všetci dobrovoľníci spolu s náhodnými ľuďmi objímali fontánu na Námestí sv. Egídia. Tento rok obkolesili najskôr zvonicu, neskôr aj celý Kostol svätého Egídia. „Na vytvorenie živej reťaze, ktorá obkolesila kostol na námestí, bolo potrebných viac ako 80 ľudí, ale podarilo sa nám to,“ povedala Simona Ivančáková.

V poradí tretí ročník Hug Day bol v Poprade spojený s kampaňou Bez nenávisti. „Hug Day patrí od minulého ročníka medzi každoročné aktivity kampane Bez nenávisti. Som rád, že sme aj tento rok mohli potešiť ľudí v uliciach miest, ako aj materiálne zabezpečiť dobrovoľníkov v mestách na celom Slovensku,“ uviedol PR manager kampane Bez nenávisti Martin Mlynár.

Hug Day sa tento rok konal aj v Azerbajdžane

Hug Day na Slovensku organizuje študentský spravodajský portál Student24. Deň objatia je najväčším podujatím svojho druhu a v stredu 25. júna prebiehal takmer na celom Slovensku. Hlavným cieľom bolo prekonať minuloročný rekord viac ako 58 000 objatí. V poradí tretí ročník sa preniesol aj za hranice Slovenska. Objatia rozdávali dobrovoľníci v Česku a pod hlavičkou slovenského Hug Day dokonca aj v Azerbajdžane.

Text: Simona Ivančáková

Hug Day Poprad 2014
13
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM