Monika Vengrínová Krimi

Dievčatko sa šmýkalo na plastovom tanieri: Utrpelo vážny úraz hlavy, zasahoval i vrtuľník

Vážny úraz hlavy utrpelo v Ždiari dievčatko (8) po tom, ako v rýchlosti narazilo hlavou do lavičky a niekoľko minút ostalo v bezvedomí. Môže za to plastový tanier, na ktorom sa dievčatko šmýkalo. K zranenej bol privolaný i vrtuľník.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatko sa šmýkalo na plastovom tanieri: Utrpelo vážny úraz hlavy, zasahoval i vrtuľník
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Leteckí záchranári z Popradu pomáhali dnes popoludní 8-ročnému dievčaťu z Poľska v lyžiarskom stredisku v Ždiari. Dieťa sa šmýkalo na plastovom tanieri, ktorý sa točil, v rýchlosti narazilo hlavou do lavičky a ostalo niekoľko minút v bezvedomí. Po prijatí hlásenia a preverení poveternostných podmienok vzlietol na pomoc dieťaťu vrtuľník s posádkou zo strediska Poprad.

Pri príchode leteckých záchranárov bolo už dievča pri vedomí, utrpelo však vážny úraz hlavy. Lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby mu na mieste poskytol neodkladné ošetrenie. Zo Ždiaru bola zranená vrtuľníkom transportovaná do Nemocnice Poprad.

„Pri šmýkaní na plastových tanieroch je potrebná maximálna opatrnosť. Dieťa sa počas jazdy točí a stráca kontrolu nad smerom jazdy, tým pádom nemôže včas spozorovať prípadné terénne prekážky, ku ktorým smeruje chrbtom. Môže dôjsť k nekontrolovanému nárazu a vážnym poraneniam hlavy, chrbtice a hrudníka,“ upozorňuje zasahujúci lekár Marek Rigda.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM