Tlačové správy

Do Popradu zavítajú prvé vianočné trhy, ktoré nenavštívite v priamom centre mesta

Do Popradu zavíta nová forma vianočných trhov, a to už 18. decembra v piatok, na malé námestie pred OC Kriván, v priamom susedstve obchodného centra Max.

Ilustračný obrázok k článku Do Popradu zavítajú prvé vianočné trhy, ktoré nenavštívite v priamom centre mesta
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Nultý ročník prvého vianočného jarmoku mimo centra mesta odštartuje už 18. decembra a potrvá do stredy 23. decembra. Spoluorganizátor trhov, Juraj Iždinský, hovorí: „Jedným z hlavných dôvodov, prečo sme sa na náš malý jarmok dali, je to, že chceme myšlienku trhov poňať trošku inak. Na našom jarmoku návštevníci nenájdu bežnú a stokrát opakovanú koncepciu produktov, na aké sú z podobných akcií zvyknutí. Chceme, aby sa u nás cítili ako doma, a netlačili sa v radách na múkové klobásy a riedené varené víno."

Priestor teda dostanú netradičné sladkosti, bio mäso od miestneho dodávateľa alebo aj teplé nápoje, ktoré netvoria bežnú ponuku. Chýbať samozrejme nebude ani zábava, Iždinský dodáva: „Okrem gastronomických stánkov sme pripravili aj program, kde nechýba tradičná zabíjačka, súťaž vo varení kapustnice alebo detská show Dorotky z Fidorkova. Zámerne sme vyberali termín tesne pred Vianocami, aby sme neprekrývali termínom našich kolegov z námestia a aby sme dali návštevníkom priestor na takéto kultúrne vyžitie bez kompromisov, kam a kedy ísť.“

Vianočné trhy pred OC Kriváň Vám prináša reštaurácia Fabrika, Elado – Syrový raj a eventová agentúra Dirty Harry Agency.

Vianočné trhy pred OC Kriváň
3
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM