Martin Károly Správy

Dobré správy: Máme prvých vyliečených v okrese Poprad

Kým doteraz rástol prakticky len počet nakazených novým koronavírusom, teraz sa už začínajú objavovať aj pozitívne čísla vyliečených. Dobré správy aj z okresu Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy: Máme prvých vyliečených v okrese Poprad
Zdroj: TASR

Na Slovensku sa doteraz podarilo vyliečiť z nového koronavírusu 107 pacientom. „Ide o nárazový skok z toho dôvodu, že regionálne úrady verejného zdravotníctva nahlásili kompletný sumár vyliečených aj z domácich karantén. Ministerstvo zdravotníctva doteraz disponovalo hláseniami v tejto štatistike z nemocníc,“ vysvetlila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová s tým, že zo 107 vyliečených bolo 31 hospitalizo­vaných, v domácej karanténe sa vyliečilo zatiaľ 76 ľudí.

Prvé dobré čísla z okresu

Oznámilo to MZ SR v pondelok 13. apríla, nebolo však upresnené, odkiaľ sú vyliečení pacienti. Oslovili sme preto Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade, či už aj on eviduje vyliečených pacientov na svojom území.

RÚVZ so sídlom v Poprade eviduje 2 vyliečené osoby, muža a ženu. Obaja sa liečili v domácej karanténe,“ povedala pre Dnes24 hlavná epidemiologička RÚVZ v Poprade Mária Pompová.

V okrese Poprad tak máme momentálne 15 nakazených. Pôvodné číslo bolo 17.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Desiatky prípadov koronavírusu z Pezinka: Takto vyzerá DSS v karanténe
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM