Peter Handzuš Hokej

Doma ostal iba bod

Poprad prehral v prvom domácom stretnutí so Skalicou.

HK AutoFinance Poprad – HK 36 Skalica 5:6 po pp (1:1, 2:2, 2:2 – 0:1)

Góly: 4., 54. Vandas, 21. Kuľha, 40. Kroták, 52. Hult – 26. Pálffy, 6. Konečný, 29. Kutálek, 41. Školiak, 44. Obdržálek, 61. Pálffy. Rozhodovali: Lokšík – Gajan, M. Grečko, vylúčení: 7:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 3750 divákov

V úvodnom domácom stretnutí Popradčanov góly na seba nenechali dlho čakať. V 4. minúte počas presilovky domácich zabudli Skaličania pred bránou na voľného Vandasa, ktorý bez problémov zasunul odrazený puk do siete. Už o dve minúty však hostia kontrovali, keď učebnicovú prihrávku Pálffyho spoza bránky využil Konečný. V sľubných šanciach sa zakrátko ocitli Hult a Gellerstedt, Lakosil však bezpečne zachránil. Melicherčík sa na druhej strane vyznamenal pri strelách Višňovského.

Úvod druhého dejstva bol ako cez kopirák oproti prvej tretine. Hneď v 21. minúte sa domáci opäť ujali vedenia, keď po kombinačnej akcii Vandasa s Balánom zakončil presne Kuľha. V 26. minúte však bolo opäť vyrovnané, keď Kloz našiel pred bránkou osamoteného Pálffyho, ktorý už nemal problém doťuknúť puk za čiaru. Skalica sa dostala na koňa a na Melicherčíka sa valil jeden útok za druhým. Prevaha priniesla gólový efekt v 29. minúte po zakončení Kutálka. Melicherčík vyriešil viacero gólových akcií a len vďaka nemu sa skóre nemenilo. Popradčanom sa navyše podarilo vyrovnať po ojedinelej akcii gólom do šatne, keď sa Kroták dostal do úniku, ktorý blafákom zakončil do čierneho.

Aj tretia časť ostala verná tradícii gólov v úvodných minútach. Tentoraz to však bol hosťujúci Školiak, ktorého strela spoza hráča zaskočila Melicherčíka. Skalica išla po druhý krát do vedenia a Melicherčíka vystriedal Fedor. Ten si však čisté konto udržal len tri minúty, keď mu za chrbát prekĺzol tečovaný puk z hokejky Obdržálka a Skalica sa odpútala na rozdiel dvoch gólov. Iskierku nádeje pre domácich vykresal v 52. minúte Hult, keď sa peknou individuálnou akciou cez celé klzisko zbavil dvoch hráčov a nechytateľne zavesil. O dve minúty sa domácim podarilo vyrovnať, keď po buly sa dostal za chrbát obrany Vandas a nedal Lakosilovi šancu. Krátko nato zlikvidoval Fedor tutovku Pálffyho.

Čo Pálffymu nevyšlo v tretej časti, vynahradil si v úvode predĺženia. Po nevyužitej šanci domácich ho poslal do úniku Vyrúbalík, čo Pálffy strelou pomedzi betóny využil na víťazný gól Skalice.

Text: TASR

Foto: Radoslav Dudáš

Doma ostal iba bod
1
Galéria
pp_si
31
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM