Peter Handzuš Basketbal

Dva rozdielne polčasy a zranený Petrucelli. Takýto bol prvý basketbal v novom roku vo Svite

Iskra Svit mala po prvom polčase súpera z Košíc na lopate. Vyzeralo to, že možno aj padne stovka, no domáci hráči už po niekoľkýkrát v sezóne ukázali, aké odlišné polčasy vedia odohrať.

Ilustračný obrázok k článku Dva rozdielne polčasy a zranený Petrucelli. Takýto bol prvý basketbal v novom roku vo Svite
Foto: Peter Handzuš

V prvej polovici zápasu si Iskra poctivou hrou vybojovala desaťbodový náskok. Po zmene strán ale domácim prestali vychádzať útoky a presnosť streľby išla na minimum. Košičania naopak až veľmi ľahko získavali priestor pod košom Svitu a zápas zaslúžene otočili.

Nevydarený vstup do nového roka komentoval kapitán Iskry Svit Roman Findura takto: „Prvý polčas bol presne podľa našich predstáv. Dali sme 50 bodov, čo je veľmi dobre na polčas. Košičania si asi cez prestávku povedali, že musia ísť na doraz. Bojovali sme, ako sa dalo, ale boli nad naše sily.“

Pri páde počas obranného zákroku v závere tretej štvrtiny sa Johnovi Petrucellimu obnovilo zranenie ramena. Pre jedného z najlepších hráčov Iskry Svit možno táto sezóna skončila. „Bez Johna to bude ťažké,“ dodal po zápase smutný Roman Findura.

Vo Svite sa opäť v novom drese predstavil bývalý hráč Iskry Saša Jankovič. Naposledy tu hral v drese Interu, v sobotu nastúpil za KB Košice. „Dnes sme prvý polčas neboli takí, ako vieme byť. Neboli sme kompaktní ako tím. Boli sme mäkkí v obrane. Svit to využil. V druhom polčase sme ukázali charakter a srdce. Svit dal v druhom polčase len 24 bodov. Vyhrala naša obrana v druhej polovici zápasu,“ konštatoval po zápase hráč KB Košice.

BK Iskra Svit – KB Košice 74:84 (24:23,26:17,­12:28,12:16)
Najviac bodov: Myles 22, Young 18, Petrucelli 12 – Keely 21, Vlahovič 19, Baldovský 12

Iskra Svit - KB Košice 74-84
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM