Peter Handzuš Futbal

FK Poprad bojuje o postupové priečky. Rudolf Bilas zaznamenal proti Dolnému Kubínu hetrik

Pre Poprad sú všetky zápasy s tímami, ktoré sú v tabuľke DOXXbet ligy na jeho úrovni v boji o postupové miesto veľmi dôležité. Pod umelými svetlami NTC zabojovali v sobotu popradskí futbalisti proti Dolnému Kubínu, pred ktorým mali jednobodový náskok.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad bojuje o postupové priečky. Rudolf Bilas zaznamenal proti Dolnému Kubínu hetrik
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade sa aj tentoraz hral od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu rýchly futbal. Rudolf Bilas dal svoj prvý gól už v 5. minúte, keď prestrelil z hranice šestnástky hosťujúceho brankára Sakara, od ktorého sa pred tým odrazila lopta, ktorú kopol Marko Lukáč.

Dolný Kubín vyrovnal v závere prvého polčasu, keď Cheptine dostal loptu cez dvoch brániacich hráčov aj domáceho brankára Huszárika a ľahký padáčik sa od žrde odrazil do brány.

V druhom polčase už dominovali Popradčania. Na 2:1 zvýšil v 51. minúte Bilas po priamom kope, keď lopta prešla do brány tesne popri múre a pravej žrdi brány hostí. Hetrik Rudolf Bilas zavŕšil gólom opäť spoza šestnástky, kam si loptu potiahol zo stredu ihriska. Posledný gól padol po jedenástke, ktorú za Poprad kopol v 75. minúte Lukáš Janigloš.

„Hneď v úvode sme mali príležitosť, ktorú sme nevyužili. Domáci vzápätí kontrovali, keď premenili hneď prvú šancu. Do polčasu sme ešte zaslúžene vyrovanli. Úvod druhého polčasu nám ale nevyšiel, domáci sa ujali vedenia a celý zbytok polčasu ovládli. Myslím, že domáci vyhrali zaslúžene,“ zhodnotil zápas asistent trénera hostí Pavol Bača.

„Prvý polčas bol vyrovnaný so šancami na oboch stranách. S premieňaním šancí sa stále trápime. Kľud na kopačky prišiel až v druhom polčase po góle Ruda Bilasa, ktorý mal dnes opäť strelecký deň. Potom už celé mužstvo pracovalo stopercentne. Druhý polčas spĺňal kritéria, ktoré chceme aby spĺňal,“ pochálil svojich zverencov domáci tréner Pavol Mlynár.

FK Poprad – MFK Dolný Kubín 4:1 (1:1)
Góly: 5., 51., 60. Bilas, 75. Janigloš – 43. Cheptine
ŽK: Jurčo, Janigloš – Cheptine, Laura, Čučka, Sakar

FK Poprad - MFK Dolný Kubín 4:1
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
FK Poprad - MFK Dolný Kubín 4:1
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM