Monika Vengrínová Futbal

FK Poprad vstupuje do novej sezóny s profesionálnymi hráčmi: Kto prišiel, odišiel a aké ambície si tím stanovil?

Tím FK Poprad ukončil letnú prípravu a vstupuje do novej sezóny. Niekoľko hráčov mužstvo opustilo, niektorí ho, naopak, posilnili. Ako vedenie klubu sľúbilo, do ďalšieho ročníka DOXXbet ligy vstupujú chlapci ako profesionáli. S akými ambíciami?

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad vstupuje do novej sezóny s profesionálnymi hráčmi: Kto prišiel, odišiel a aké ambície si tím stanovil?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tak, ako prezident klubu i tréner tímu vyjadrili na dnešnej tlačovej konferencii spokojnosť s uplynulou sezónou i s letnou prípravou. Počas nej prišlo do tímu až šestnásť hráčov na skúšku, z nich päť v tíme napokon ostáva. A-mužstvo tak doplnili Streňo, Zápotoka, Rudiuk, Lukáč a Bilas. Naopak, Maliňák, Melek, Kubus a Sedlák tím po poslednej sezóne opustili. Dve miesta v kádri nateraz ostávajú voľné, jedno z nich zaplní tretí brankár, ktorým bude buď Kurilovský alebo Smoleňák.

Nový asistent trénera

„Odchod Tomáša Sedláka bol pre nás veľmi ťažký. Bol to hráč, ktorý mali ligové skúsenosti, bol vodca v kabíne, dokázal vyburcovať mladých chlapcov, bol im pozitívnym príkladom. Teraz zaňho hľadáme adekvátnu náhradu – skúseného hráča, ktorý bude tím stmelovať. Verím, že v jesennej časti sa nám to podarí a potom budú naše očakávania a ambície vyššie ako v minulom roku,“ prezradil prezident klubu Roman Dvorčák s tým, že kým v minulom roku na výsledkoch nebazírovali, tento rok, po skompletizovaní kádra, už budú.

Okrem nových hráčov, prichádza do tímu i nový asistent trénera – Pavol Mlynár, ktorý naposledy pôsobil ako asistent trénera v Sigme Olomouc. Zmeny v realizačnom tíme nastali i na poste trénerov B mužstva, v ktorom sa zmenila i športová filozofia a koncepcia, keď sa zmenilo na juniorský tím FK Poprad. V ňom budú hrať najlepší juniori, hráči do 24 rokov a hráči A-mužstva po zraneniach a rekonvalescencii. „Vytvoríme tak plynulý prechod medzi mládežníckym a seniorským futbalom,“ vysvetlil Dvorčák. Tím, ktorý naďalej bude vystupovať pod FK Poprad B budú trénovať Stanislav Koch a Milan Ondruš.

„Chceme tento klub posunúť vyššie. Bolo by úplne nádherné, keby sme o tri roky mali ligovú devätnástku, juniorku v tretej lige a A-čko v prvej lige,“ zasníval sa prezident klubu a dodal, že napredovanie je správne a na dobrej ceste. Do tejto sezóny vstupujú hráči A-mužstva na čele s trénerom Vladimírom Lajčákom dobre naladení a s podobnými ambíciami ako do tej minulej.

Okrem dvoch hráčov a trénera všetci profesionálmi

„Keď sa pozerám na náš káder a na súperov, tak mojim cieľom je opäť sa dostať do šestky a hrať taký futbal, aby boli spokojní aj funkcionári, aj sponzori, aj diváci. Lebo keď sa pozriete na túto súťaž, tak vidíte, že je neskutočne vyrovnaná. My sme dobre pripravení, ale boj o tú šestku bude tento rok ťažký,“ povedal tréner s tým, že mali veľmi vydarenú prípravu, plán splnili tak, ako si doposiaľ počas svojho pôsobenia nepamätá a do tímu, podľa neho, prišli inteligentní futbalisti, ktorí by mali bez problémov zapadnúť do zostavy.

A tak, ako hráčom vedenie klubu v minulej sezóne sľúbilo za umiestnenie v prvej šestke profesionálne zmluvy, tak svoj sľub aj dodržalo. S výnimkou dvoch hráčov, ktorých prácu v tíme si vedenie nesmierne váži a nenúti ich opustiť svoje stále zamestnanie, čo rovnako platí i pre trénera, sa všetci hráči A-mužstva stali profesionálmi.

„Čo sa týka odmeňovania, dnes naši hráči patria k lepšiemu štandardu odmeňovania v rámci druhej ligy. Garantujeme im, že ich vyplatíme nie šesť, sedem, osemkrát do roka, ale dvanásťkrát do roka. Plus ešte bude určený bonusový systém,“ vysvetlil Dvorčák, ktorý tiež na margo priestorov NTC prezradil, že na základe dohody medzi mestom, SFZ a FK Poprad, ak bude v dohľadnej dobe podpísaná, vznikne priestor na to, aby sa FK Poprad natrvalo do NTC vrátilo.

Tlačová konferencia FK Poprad pred sezónou 2015/2016
13
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Tlačová konferencia FK Poprad pred sezónou 2015/2016
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM