Martin Sýkora Rôzne

FOTO: 3 najzaujímavejšie miesta na sobáš v Poprade. 3 rôzne prostredia.

Sobáš je udalosť, ktorú si každý zúčastnení zapamätá na celý život. Ide o to, k čomu aktéri inklinujú najviac.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: 3 najzaujímavejšie miesta na sobáš v Poprade. 3 rôzne prostredia.
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade sa odohrávajú sobáše na mnohých viac, či menej zaujímavých miestach. My sme vybrali tri z nich, ktoré sú podľa svojim charakterom s prívlastkom naj.

Najhistorickejšie a najhonosnejšie

Kostol sv. Juraja v Spišskej Sobote

Kostol sv. Juraja z polovice 12. storočia je najstaršou stavbou Spišskej Soboty. Z pôvodného neskororománskeho kostola sa zachovali niektoré fragmenty – južný portál, obvodové múry lode a hranatá veža. V 15. storočí a začiatkom 16. storočia bol kostol vybavený gotickou výzdobou – piatimi gotickými oltármi. Hlavný Oltár sv. Juraja z roku 1516 je dielom Majstra Pavla z Levoče. Vľavo od hlavného oltára sa nachádza najstarší oltár Panny Márie z roku 1464, ktorého autor je neznámy. V bezprostrednej blízkosti kostola sa nachádza zvonica postavená v rokoch 1588 – 1589.

Najromantickejšie a najútulnejšie

Kostol sv. Heleny v Kvetnici

Kostol sv. Heleny v Poprade-Kvetnici dal postaviť Peter Rath v roku 1910. Neskôr kostolík daroval cirkvi. Kostol je síce malý, ale má svoju históriu a niekoľkokrát menil majiteľov. Dnes patrí rímskokatolíckej cirkvi. Punc romantiky dáva kostolíku jeho poloha. Nachádza sa v kvetnickom lesoparku, na mieste, kde boli kúpele. Miesto je čarovné nielen v letných mesiacoch, ale aj v zime, keď napadne sneh. Jeho výhodou je aj dobrá prístupnosť v každom ročnom období.

Najvyužívanejšie

Obradná sieň Mesta Poprad

Obradná sieň v Poprade neslúži iba na svadby, ale využíva sa aj na rôzne prijatia významných osobností a pri príležitosti životných jubileí občanov. Vybudovali ju v roku 2009 v priestoroch mestského úradu. Je moderná, kapacitne vhodná a prístupná. Pôvodná obradná sieň sa nachádzala na 1. poschodí MsÚ. Nová je priamo na prízemí, čo uľahčí prístup a orientáciu. Nová obradná sieň spĺňa všetky náročné požiadavky, čo sa týka klimatizácie aj estetického vzhľadu.

Obradné siene  - Poprad
11
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Ktoré miesto by ste si vybrali? Kostol sv. Heleny
Kostol sv. Juraja
Obradná sieň MsÚ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM