Simona Ivančáková Rôzne

FOTOHÁDANKA: Flanelka, rifle a v tvári o niekoľko rokov menej. Spoznávate, o ktorú známu Popradčanku ide?

Žena, ktorú dnes poznajú aj ľudia mimo Popradu. No ak by ste aj pozorne študovali priložené archívne jedinečné foto, asi by ste ju spoznať mali problém. Viete, o ktorú našu známu rodáčku ide?

Ilustračný obrázok k článku FOTOHÁDANKA: Flanelka, rifle a v tvári o niekoľko rokov menej. Spoznávate, o ktorú známu Popradčanku ide?
Zdroj: Dnes24.sk

Športovkyňa, ktorú dnes už pozná asi každý fanúšik slovenského basketbalu. Súčasná rozohrávačka MBK Ružomberok, ktorá sa narodila a vyrastala v Poprade, sa vie predviesť nielen na palubovke, ale priložené FOTO dokazuje, že rozhodne sa dokáže vyblázniť aj mimo nej :)

Dnes ju už pozná zrejme každý Popradčan či basketbalový fanúšik. Narodila sa a vyrastala práve v meste Poprad, kde chodila aj na strednú školu. Patrí medzi úspešné basketbalistky nielen v drese MBK Ružomberok, ale aj v slovenskom tíme. Prezradíme vám, že na dochovanej fotke nie je nikto iný ako basketbalová rodáčka z Popradu, Dominika Baburová.

Rovnako dobre ako sa táto známa basketbalistka dokáže predviesť na palubovke s loptou v ruke, tak sa predviedla pred ľuďmi kedysi aj na svojej stužkovej. Jedinečné FOTO ju zachytáva prezlečenú za muža.

Zaspomínala na staré časy

Dominika navštevovala Obchodnú akadémiu v Popradu, na ktorú má pekné spomienky. „V našej triede sme mali veľa športovcov, takže som tam nebola sama. Mali sme šťastie na úžasného triedneho profesora, ktorý športovcov veľmi podporoval,“ zaspomínala si na školské časy Dominika.

Známa basketbalistka prezradila, že bola dobrou žiačkou. „Napriek tomu, že som dosť času kvôli tréningom v škole vynechala, tak som bola dobrá študentka,“ povedala Dominika. A ktoré predmety mala počas strednej školy najradšej a ktoré jej veľmi nesadli? „Medzi obľúbené predmety patrila ekonomika, ale aj biológia a telesná výchova. Medzi tie neobľúbené by som zaradila matematiku a nemčinu,“ uviedla basketbalistka.

Zatancovala si aj profesorský tanec

Oslavou zavŕšenia stredoškolských rokov už tradične býva obľúbená študentská slávnosť – stužková. Známej basketbalistky sme sa opýtali, ako si spomína na svoju stužkovú slávnosť. „Na stužkovú som sa veľmi tešila. Spolu s maturitou to bol pre mňa akýsi krok k dospelosti. Užila som si ju na sto percent. Skončila ráno o šiestej a na druhý deň ma čakal ťažký zápas. Paradoxne môj výkon v ňom bol najlepší zo všetkých, čo som v tom čase dovtedy za ženy odohrala,“ zaspomínala si Dominika.

Na stužkovej Dominiky Baburovej bola poriadna zábava. Okrem samotných žiakov sa zabavili aj profesori a rodičia. Na záver nám Popradčanka prezradila, v akej scénke sa počas slávnosti maturantov objavila. „Hrala som v scénke revízora vlaku. A dokonca som sa dala nahovoriť aj na profesorský tanec, čo som sa sama sebe čudovala, pretože nie som veľká tanečníčka,“ dodala na záver basketbalistka Dominika Baburová.

Čítajte tiež:

Prezident i emeritný biskup… Pozrite, aké známe mená drali lavice na jednom z popradských gymplov

Foto: archív D. Baburová

Basketbalistka Baburová prezlečená za muža: Pozrite sa ako jej to pristalo
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM