Webnoviny - Hokej

Glen Hanlon ako tréner slovenskej reprezentácie skončil

Glen Hanlon nebude pokračovať vo funkcii trénera slovenskej hokejovej reprezentácie.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen HanlonFoto: SITA/Marián PeigerBRATISLAVA 18. mája (WEBNOVINY) – Na svojom stredajšom zasadnutí v Bratislave o tom rozhodol výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). O nástupcovi Glena Hanlona rozhodne už nová exekutíva SZĽH, ktorej zloženie bude známe po júnovom kongrese.

Hanlon nastúpil do funkcie ako prvý cudzinec v histórii slovenskej reprezentácie 1. apríla 2010, keď nahradil Jána Filca. Pred vyše rokom podpísal kontrakt do skončenia zimných olympijských hier 2014 v Soči. Slovenský tím viedol v celkovo 33 stretnutiach, z ktorých bolo 15 víťazných.

Na MS 2010 v Nemecku skončil jeho tím na 12. priečke, na nedávno skončenom šampionáte v Bratislave a Košiciach obsadil 10. priečku. Z dvanástich dueloch na svetových šampionátoch Slovensko s Hanlonom vyhralo len štyri a nezdolalo žiadne z mužstiev elitnej osmičky rebríčka IIHF.

Päťdesiatštyriročný bývalý brankár Hanlon trénoval v minulosti tím NHL Washington Capitals (2003–04 a 2005–07) a tiež bieloruskú reprezentáciu, ktorú v roku 2006 doviedol k šiestemu miestu na MS. S národným tímom Bieloruska sa predstavil aj na svetovom šampionáte 2009 vo Švajčiarsku, kde skončil jeho výber ôsmy. Sezónu 2009/2010 začal v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v tíme Dinamo Minsk, ale po zlých výsledkoch ho odvolali.

Hanlonov oficiálny nástup do funkcie, 24. marca 2010

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM