Peter Handzuš Hokej

Gólová prestrelka v Poprade. V nájazdoch rozhodol Mlynarovič

Trinásť gólov videli diváci na Zimnom štadióne v Poprade. Napriek tomu, že domáci sa na Skalicu stále len doťahovali, v samostatných nájazdoch boli úspešnejší, keď v druhej sérii o výhre Popradu rozhodol Mlynarovič.

Ilustračný obrázok k článku Gólová prestrelka v Poprade. V nájazdoch rozhodol Mlynarovič
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HK Poprad – HK 36 Skalica 7:6 pp a sn (1:2, 2:3, 3:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 9. Kurali, 29. Gápa, 33. Jabrocký, 42. Paločko, 46. Jabrocký, 54. Sýkora, roz. nájazd Mlynarovič – 7. B. Mráz, 18. Stieler, 27. Lažo, 35. Sloboda, 38. Obdržálek, 45. Lažo Vylúčení: 5:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík – Bednár, Holienka, 1131 divákov

Úvodné minúty veľa vzruchu nepriniesli. Korenie pridal do zápasu až v 7. minúte Bruno Mráz, keď dobre postavený pred bránkoviskom prestrelil Sidora. Vyrovnanie priniesla hneď prvá presilová hra kamzíkov. Do streleckej listiny sa ako prvý z obrancov HK Poprad zapísal Kurali – 1:1. Hostia lepšie korčuľovali a vytvárali si miestami drvivý tlak. Na gól ho premenil v 18. minúte Stieler, ktorý ušiel po krídle a presadil sa bekendovým blafákom – 1:2.

Gólové hody priniesla druhá tretina. Na prvý gól v strednej časti sa čakalo do 27. minúty, keď sa presadil Lažo počas presilovky. Po treťom góle sa odhodlal tréner Jančuška k výmene brankárov. „Kamzíkov“ do hry vrátil strelec štvrtého útoku Gápa a túžbu po vyrovnaní korunoval v 33. minúte Jabrocký, keď zachytil zlú rozohrávku Skalice a blafákom trestal – 3:3. Hostia sa pripomenuli gólom Slobodu, ktorý šikovne tečoval Trškovu strelu. V 38. minúte už Skaličania viedli znova o 2 góly. Vyrúbalíkovu strelu Srnec vyrazil pred seba a do siete puk dostal Obdržálek.

Na začiatku tretieho dejstva hral Poprad presilovú hru a už po 6 sekundách ju využil Paločko – 4:5. Hostia vzápätí už po tretí raz odskočili na rozdiel dvoch gólov, keď sa druhým gólom v zápase prezentoval Lažo. Odpoveď prišla takmer okamžite, Jabrocký svoju strelu ukryl za brániacich hráčov a poslal ju do šibenice. Takmer istý gól hostí vytiahol z bránkovej čiary v 52. minúte Nitriansky. Sedem minút pred koncom si na prihrávku nabehol Tomáš Sýkora a začínalo sa odznova – 6:6. Popradčania chceli vyhrať ešte v riadnej hracej dobe, domáca lavička si vyžiadala oddychový čas.

Predĺženie začali domáci presilovkou 4 na 3. Početnú výhodu nezúžitkovali, gól nedal ani pár sekúnd pred koncom Kroták a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich rozhodol o dvojbodovom zisku pre Poprad Samuel Mlynarovič.

Gólová prestrelka v Poprade. V nájazdoch rozhodol Mlynarovič
1
Galéria
HK Poprad - HK 36 Skalica
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM