Peter Handzuš Hokej

HK Poprad do prípravy s piatimi posilami, prichádzajú Hlinka a Švédi.

Popradský tím vstúpi do novej sezóny aj s majstrom sveta z Goteborgu a dvoma švédskymi legionármi. Podľa oficiálnej stránky klubu hkpoprad.sk sa od pondelka 23. mája do úvodnej fázy prípravy na novú hokejovú sezónu zapojí v Poprade päť nových hráčsky

Popradský tím vstúpi do novej sezóny aj s majstrom sveta z Goteborgu a dvoma švédskymi legionármi. Podľa oficiálnej stránky klubu hkpoprad.sk sa od pondelka 23. mája do úvodnej fázy prípravy na novú hokejovú sezónu zapojí v Poprade päť nových hráčskych posíl.

Útok „kamzíkov“ posilní skúsený 38-ročný center Miroslav Hlinka. Bývalý slovenský reprezentant, ktorý má vo svojej zbierke aj titul majstrov sveta z roku 2002 v Göteborgu, odohral posledné dve sezóny v Banskej Bystrici, ktorej pomohol v uplynulom ročníku Slovnaft extraligy k zisku bronzových medailí. V uplynulej sezóne odohral 48 zápasov s bilanciou 22 bodov (8+14).

Z extraligového Martina prichádza do Popradu dvojica obrancov. Skúsený 34-ročný Andrej Novotný odohral v minulej sezóne 51 zápasov s bilanciou 23 bodov (6+17) a 29-ročný Ľuboš Velebný 56 stretnutí so ziskom 14 bodov (4+10). Vedenie HK Poprad úspešne „zalovilo“ aj v zahraničí, keď sa mu podarilo získať dvojicu švédskych útočníkov. 30-ročný center Jimmie Kraft pôsobil po väčšinu svojej hráčskej kariéry vo švédskom klube Hammarby, ktoré doplnil jednoročnými epizódami vo Västerase, Nyköpingu a Utah Grizzlies v zámorskej ECHL. Uplynulé tri sezóny strávil v ďalšom švédskom klube Almtuna. V minulej sezóne odohral 57 zápasov s bilanciou 23 bodov (9+14).

Z rovnakého klubu prichádza pod Tatry aj 31-ročný útočník Joachim Gellerstedt. Kapitán tímu Almtuny z ostatných dvoch sezón v minulosti pôsobil aj vo švédskych kluboch Tierp, Brynäs, Morrum, Dhurgarden, Arboga a Bofors. V uplynulej sezóne odohral 58 stretnutí s bilanciou 25 bodov (11+14).
Okrem nových akvizícií sa vedenie HK Poprad dohodlo na predĺžení zmluvy s Danielom Brejčákom, Arnem Krotákom, Miroslavom Škovirom, Marcelom Melicherčíkom, Richardom Rapáčom a Dominikom Kramárom. Hokejový klub snaží o vystuženie obranných radov, do ktorých by chcel získať ešte dvoch ďalších kvalitných bekov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM