Martin Sýkora Krimi

Hnev je zlý radca a ešte horší pán: Útok na vlastného brata v Gerlachove

Pod Tatrami sa potvrdilo, že ani v tejto lokalite niektorí obyvatelia nemajú ďaleko k násiliu a agresivite. Vo Svite riešili cez víkend bratský súboj.

Ilustračný obrázok k článku Hnev je zlý radca a ešte horší pán: Útok na vlastného brata v Gerlachove
Zdroj: TASR

Podľa policajtov všetko začalo ešte za bieleho dňa. Zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že 62-ročný Ján mal v sobotu popoludní v rodinnom dome v jeho rodnej obci – v Gerlachove – zaútočiť na svojho brata.

„Brat Jána upozornil, aby nekričal a nenadával, no ten vzal zo stola kuchynský nôž, ktorým sa snažil pichnúť brata do brucha. Duchaprítomný brat mu zachytil ruku a vytrhol útočníkovi nôž,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Konanie vlastného brata ho natoľko vystrašilo, že sa rozhodol spor riešiť za asistencie polície. „Agresívne správanie ako aj samotné vyhrážky vzbudili u brata dôvodnú obavu o jeho život a zdravie,“ dodala Migaľová. Ján bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

62-ročný Ján z obce Gerlachov bol obvinený z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Prípad rieši Obvodné oddelenie Policajného zboru vo Svite. Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM