Monika Vengrínová Iné športy

Hokejbalisti ukončili sezónu. Najlepším tímom sa stal Lion Šatex

Po osemnástich kolách, ktoré odohralo deväť mužstiev, popradská hokejbalová liga vyvrcholila finálovými a semifinálovými kolami. Zlato si zaslúžene vybojoval Lion Šatex, striebro patrí hráčom Dinama a tretí skončili Hk Storm.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti ukončili sezónu. Najlepším tímom sa stal Lion Šatex
Zdroj: Dnes24.sk

O 3.miesto:

1.zápas HK STORM – HOOLIGANS 5:3(2:1,2:1,1:1) Zápas bol z oboch strán vyrovnaný, no napriek tomu Storm mal navrch. Podržal ich aj gólman Strakulák a v prvom stretnutí zaknihoval Storm pre víťazstvo.

2.zápas HK STORM – HOOLIGANS 9:8pp(4:2,2:4,2:2–1:0) V druhom zápase sa zdalo, že po divokej prvej tretine bude mať navrch Storm, no divoká prestrelka pokračovala aj v druhej časti a Hooligans v nej vyrovnali. V tretej tretine dokonca Hooligans viedli, lenže minútu pred koncom Duda vyrovnal. V predĺžení mali šance na skórovanie oba tímy, no šťastnejším tímom bol Hk Storm a Bombara v ňom rozhodol. Stormáci tak mohli oslavovať konečné tretie miesto v sezone. V zápase sa blysli Bombara 4+2,Duda 3+4 a za Hooligans Matta 3+0 a Bednár 1+4.

Finále:

1.zápas ŠATEX – DINAMO 5:4pp(2:0,1:4,1:0–1:0) V prvom zápase bol od úvodu lepším tímom Dinamo, no tí svoje šance nevyužili, na druhej strane však Šatex pohodlne skóroval dva razy. Obrat nastal v druhej tretine a Dinamo štyrmi gólmi v rade viedlo po druhej časti o gól. Šatex svojho súpera zatlačil a odmenou im bol vyrovnávajúci gól dve minúty pred koncom zápasu. Rozuzlenie prišlo minútu pred koncom predĺženia, keď Svitana v presilovej hre rozhodol.

2.zápas ŠATEX – DINAMO 7:2(2:1,5:1,0:0) V druhom zápase Šatex už nepúšťal Dinamo do šancí, naopak svojho súpera zovrel vo vlastnej tretine. Prakticky sa rozhodlo už v druhej tretine kedy v poradí štyrmi gólmi Šatex nedal Dinamu šancu. Tretia tretina sa už len dohrávala a Šatexu stačil už len jeden zápas na zisk titulu.

3.zápas ŠATEX – DINAMO 6:3(0:0,4:0,2:2) Tretí zápas sa hral spočiatku opatrne z oboch strán. Aj keď oba tímy mali šance, brankári boli doposiaľ pozorní. Lenže v druhej tretine Dinamo stratilo dych a Šatex v nej štyrmi gólmi rozhodlo. Dinamu sa podarilo síce v tretej tretine znížiť, no na zvrat to už nestačilo a Šatex sa tak mohli radovať z celkového prvenstva v lige. Zaujímavosťou je, že v lige neokúsili ani raz trpkosť prehry.

Konečná tabuľka

1.LION ŠATEX
2.DINAMO
3.HK STORM
4.HOOLIGANs
5.FANKLUB
6.HBK VEĽKÁ
7.HBC SOBOTA
8.VETERANS
9.OUTSIDERS

Najlepší strelec – Filip Roháčik (Šatex)
Najužitočnejší hráč – Libor Teplický (Dinamo)
Najlepší brankár – Maroš Strakulák (Storm)

text: Marek Alexa
foto: Marek Nemec

Finále hokejbal 2013
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM