Peter Handzuš Hokej

Hokejisti sa v závere zápasu pobili. Padol rekord uložených trestov

Šiesty štvrťfinálový zápas play off medzi domácimi kamzíkmi a hosťami z Košíc priniesol okrem troch gólov Popradčanov, ktorými si vynútili rozhodujúci siedmy zápas i dve hromadné bitky v závere duelu.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti sa v závere zápasu pobili. Padol rekord uložených trestov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Hlavní arbitri Juraj Konc a Peter Lokšík sa poriadne zapotili a podľa štatistík rozdali dovedna 476 trestných minút, čím vytvorili nový rekord rozdaných trestných minút v jednom zápase.

O 142 minút tak tento súboj prekonal doterajšie „trestné“ maximum (334) z 5. marca 2008, ktoré vytvorili v treťom štvrťfinále play off Dukla Trenčín – MHC Martin. Aj vtedy jedným z hlavných arbitrov bol Juraj Konc. Martin v ňom vyhral 4:2, v sérii sa ujal vedenia 3:0, lenže Dukla napokon vývoj otočila vo svoj prospech a vyhrala 4:3 na zápasy.

„Všetci ste videli provokáciu zo strany Košíc, najskôr Novák začal biť bezbranného Jabrockého. Potom, keď sme tam išli my štvrtá päťka, tak rovnako bol atakovaný hráč bez puku a nedalo sa zabrániť bitke. Samozrejme je to súčasť taktiky ich trénera,“ uviedol Samuel Takáč.

Ten podobne ako v piatom stretnutí v košickej Steel aréne otvoril skóre duelu. „V Košiciach zvolil tréner taktiku s hrou na tri päťky. Žiaľ vtedy Košice otočili zápas, pretože to stálo veľa síl. Dnes sme hrali na štyri formácie a chvalabohu sme dotiahli duel do víťazného konca. Uvidíme akú taktiku zvolí tréner v ďalšom zápase. Budeme sa snažiť hrať hokejovo a naložiť im, čo do nich vojde,“ nádeja sa S. Takáč.

Košičania podobne ako v predchádzajúcich dvoch dueloch na popradskom ľade toho veľa neukázali a tentoraz nedokázali ani raz prekonať brankára Sidora. „Súper mal lepší pohyb vo všetkých troch domácich zápasoch. Treba však myslieť pozitívne, ideme domov a tam sme ani raz neprehrali. Je jedno, že to bolo o gól, ja verím, že tú väčšiu ľadovú plochu pretavíme vo víťazstvo. Pripravíme sa na siedmy zápas a urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní,“ povedal Gabriel Spilar.

Napriek prehre si „oceliari“ v domácom prostredí veria a chcú využiť prostredie Steel Arény na zisk rozhodujúceho víťazstva. „U nás je väčší ľad a nedochádza tam k toľkým kontaktom ako na popradskom. My sme vyhrali doma tri razy podobne ako súper vo svojom domácom prostredí, ide sa k nám. Je to dôležitý zápas, nielen z pohľadu série, ale aj z pohľadu ďalšieho účinkovania v play off,“ zamyslel sa Spilar a dodal: „Pod tlakom sme stále, sme na to zvyknutí, takže musíme hrať a veriť vo vlastné sily.“

Hokejisti sa v závere zápasu pobili. Padol rekord uložených trestov
30
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Hokejisti sa v závere zápasu pobili. Padol rekord uložených trestov
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM