Peter Handzuš Hokej

Hokejistky Viedne boli na úvod poriadne tvrdým sústom. Popradčanky nestrelili ani jeden gól

Viedenčanky, ktoré patria spolu s domácim SKIFom k favoritom skupiny, boli nad sily našich hokejistiek. Rakúsky tím ovládol hru a ukázal, na akej úrovni je ženský hokej v Európe. Popradčanky čaká v sobotu súboj s domácim Nižným Novgorodom.

Ilustračný obrázok k článku Hokejistky Viedne boli na úvod poriadne tvrdým sústom. Popradčanky nestrelili ani jeden gól
Zdroj: Dnes24.sk

Naše dievčatá ešte v prvej tretine držali so súperkami krok, ale kríza prišla v druhej tretine, keď Caro Lambert musela vyťahovať puk zo svojej brány štyrikrát za štyri minúty. Zbytok zápasu už len Viedenčanky kontrolovali hru a trestali chyby Popradčaniek. „Vedeli sme že ná úvod nás čaká jeden z favoritov celého turnaja, s ktorým sme v minulosti už odohrali viacero zápasov. Tomu sme prispôsobili aj taktiku, snažili sa podržať stredné pásmo a vyrážať do protiútokov. Súper bol korčuliarsky lepším tímom, silnejší na puku a zaslúžene zvíťazil,“ povedal po zápase tréner HK Poprad Ivan Bednár.

Napriek vysokej prehre je tréner Ivan Bednár s výkonom popradských hokejistiek spokojný. „Musím povedať, že sme hrdí na výkon dievčat, nakoľko do bodky plnili taktické pokyny a podali výkon na hranici svojich možností, za ktorý sa nemusíme hanbiť. Škoda, že sa nám nepodarilo streliť aspoň jeden čestný gól. Zajtra nás čaká asi najťažšI zápas celého turnaja, proti top favoritovi, domácemu celku SKIF. Dúfam že nadviažeme na dnešný výkon,“ dodal Bednár.

Zápas proti SKIF Nižný Novgorod odohrajú dievčatá HK Poprad v sobotu o 13:30 nášho času. Priamy prenos zápasu možete sledovať aj v tomto článku.

Sabres Viedeň – HK Poprad 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
SKIF Nižný Novgorod – SK Karviná 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Prvý zápas HK Poprad proti Sabres Viedeň si môžete pozrieť zo záznamu TU.

HK Poprad - SKIF Nižný Novgorod
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM