Peter Handzuš Hokej

Hokejoví fanúšikovia pochodovali mestom. Vedeniu mesta i klubu odovzdali otvorený list

Skupina popradských hokejových fanúšikov odovzdala dnes zástupcom miestnej samosprávy i hokejového klubu otvorený list, v ktorom obe rozhádané strany žiada, aby našli spoločný dialóg.

Ilustračný obrázok k článku Hokejoví fanúšikovia pochodovali mestom. Vedeniu mesta i klubu odovzdali otvorený list
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V liste okrem iného uvádzajú: „Pokiaľ sa nedohodnete, zničíte niečo, čo sa v Poprade budovalo viac ako 80 rokov a nebude to len história, tradícia či široká fanúšikovská základňa.“

„Ide nám o to, aby sa spojili obidve strany, dosiahli nejaký výsledok, našli k sebe nejakú cestu a nekomunikovali len cez médiá, ale stretli sa osobne. Každému to asi lezie na nervy, tieto slovné prestrelky, keď sa nevedia stretnúť a povedať si veci na rovinu, ako by to malo fungovať,“ konštatoval predseda miestneho fanklubu Ján Spišiak s tým, že akási vojna medzi mestom a klubom škodí hokeju i fanúšikom, ktorí chodia na zápasy. Zdôraznil, že hokej je momentálne jediným kolektívnym športom, ktorý funguje v Poprade na najvyššej slovenskej úrovni, a preto si zaslúži pozornosť.

List odovzdali najskôr zástupcovi klubu

Fanúšikovia žiadajú obe strany, aby spravili hrubú čiaru za minulosťou a postavili základy novej komunikácie, ktorá bude prospešná občanom mesta i všetkým, ktorí majú popradský hokej radi.

„Dosť bolo mediálnych prestreliek a osobných sporov. Očakávame dohodu, ktorá zaručí zdravé fungovanie hokeja v Poprade,“ uvádza sa v otvorenom liste fanúšikov. Ten dnes z ich rúk prevzal predseda správnej rady Hokejového klubu Poprad Rudolf Skokan.

„My budeme fanklub v týchto aktivitách podporovať, zatiaľ sme sa však s predstaviteľmi mesta nestretli, keďže na to je potrebná aj účasť prezidenta klubu Tibora Turana, ktorý tu však momentálne nie je a vráti sa až v stredu,“ dodal Skokan s tým, že verí, že podpora popradskému hokeju zo strany mesta príde a spoločnú reč sa obom stranám podarí nájsť.

Pochod skončil pred radnicou

Otvorený list si dnes popoludní prevzala aj druhá strana sporu, s fanúšikmi sa osobne stretli obaja viceprimátori mesta Poprad Milan Baran a Adrián Kromka. Obaja svorne tvrdia, že mesto je otvorené spoločným rozhovorom, očakávali však, že vedenie klubu si vyrovná svoje podlžnosti voči samospráve a problém začne riešiť skôr, nie v hodine dvanástej. Nová extraligová sezóna sa totiž pre popradský klub začína už v nedeľu (15.9.), keď na domácom ľade privíta Košice.

„Som rád, že fanúšikovia prišli, vysvetlili sme si, že mesto Poprad má otvorené dvere takýmto aktivitám, mesto však nie je zodpovedné za stav v klube, aký tam je, za ten je zodpovedné vedenie hokejového klubu,“ zdôraznil Kromka.

Mesto je podľa neho pripravené naďalej podporovať hokej pod Tatrami, vytvárať zázemie, prevádzkovať štadión a poskytovať dotácie hlavne pre mládež i seniorský hokejový klub. Na to je však potrebná diskusia, ktorá zatiaľ neprebehla.

„Problém sme ochotní riešiť, avšak mohli sme sa tomu venovať od marca, a nie teraz na poslednú chvíľu. Každý rok sa tento problém opakuje a každý rok sa tým zastupiteľstvo zaoberalo a vždy sa to podarilo vyriešiť. Len treba prísť osobne na mestský úrad, a nie riešiť to cez listy,“ uzavrel Baran.

Hokejoví fanúšikovia pochodovali mestom. Vedeniu mesta i klubu odovzdali otvoren
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM