Peter Handzuš Rôzne

Horskí záchranári majú za sebou rušnú noc

Vo večerných hodinách v soboru 13. augusta boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pri hľadaní dvoch dvadsaťročných Slovákov v Slovenskom raji.

Ako sa uvádza na oficiálne stránke Horskej záchrannej služby (HZS), turisti si zle naplánovali svoj návrat a keď sa zotmelo, svietili si mobilnými telefónmi, až kým nestratili turistický chodník. Vtedy požiadali HZS o pomoc.

Záchranári po presnom zistení miesta turistov v čase, keď sa ešte nachádzali na turistickom chodníku, ich začali hľadať v danej lokalite. Po ich nájdení, zostúpili turisti v sprievode záchranárov k vozidlu HZS, ktorým ich záchranári odviezli na Podlesok, kde ich čakali kamaráti. Záchranná akcia bola ukončená pol hodiny po polnoci.

Počas prebiehajúcej záchrannej akcie boli horskí záchranári zo Slovenského raja požiadaní o súčinnosť políciou pri hľadaní poľského turistu. Ten sa nevrátil z túry a tak skupina, s ktorou poľský turista prišiel do Slovenského raja, požiadala o pomoc. Turistu nakoniec našli poľskí kolegovia v miestnom pohostinstve.

Horskí záchranári na Pieninách, v podvečerných hodinách, ošetrili Slovenku uhryznutú koňom a neskôr ošetrili turistu z Čiech, ktorý si rozbil hlavu. Pre silné krvácanie požiadali RLP o prevoz zraneného do zdravotného zariadenia na ďalšie ošetrenie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM