Monika Vengrínová Krimi

Horskí záchranári v akcii: V noci dvakrát zasahovali v tatranských dolinách

Horskí záchranári mali rušnú noc. V tatranských dolinách zasahovali hneď dvakrát po tom, ako ich o pomoc postupne požiadal turista s úrazom dolnej končatiny a turisti, ktorí v horách uviazli bez svetla.

Ilustračný obrázok k článku Horskí záchranári v akcii: V noci dvakrát zasahovali v tatranských dolinách
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Prvá žiadosť o pomoc prišla zo Sliezskeho domu, kde poľský turista nahlásil úraz dolnej končatiny svojho 66-ročného kamaráta. „Turista si poranenie dolnej končatiny spôsobil pošmyknutím v oblasti nad Večným dažďom a ďalej nedokázal sám zostúpiť,“ uviedli horskí záchranári s tým, že po príchode mu končatinu ošetrili a zafixovali a následne ho nabalili do nosidiel Kong a preniesli ku Sliezskemu domu, kde ho prevzala privolaná posádka RZP.

O niečo neskôr, ako bol nahlásený úraz poľského turistu, ozval sa na tiesňovú linku HZS český turista. O pomoc požiadal zo spodnej časti Batizovskej próby, kde uviazol bez svetla spolu s iným českým turistom. „Turisti nevedeli v tme zostúpiť ku Batizovskému plesu a pokračovať do Tatranskej Polianky, kde ich čakali príbuzní,“ informovali záchranári. Tí napokon turistov bezpečne dopravili ku Sliezskemu domu a odtiaľ transportovali terénnym vozidlom na dom HZS v Starom Smokovci, kam pre nich prišli príbuzní.

foto: ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM