Marcel Mojžiš Krimi

USA v šoku: Pri streľbe v škole zahynulo 27 ľudí, Obama sa po masakri rozplakal

AKTUALIZOVANÉ! 27 ľudí vrátane 20 detí zahynulo pri piatkovej streľbe na základnej škole v americkom štáte Connecticut. Ako informovala agentúra CNN, strelec používal na vraždenie minimálne dve zbrane. Počas drámy prišiel o život aj samotný páchateľ.

Americkým médiám to potvrdil nemenovaný policajný zdroj. Svedkovia hovoria o veľkej panike na mieste činu i pred budovou, ktorú navštevujú deti od 5 do 10 rokov. Streľbu neprežil ani riaditeľ školy a psychológ.

Jeden z rodičov, ktorý bol v tom čase v škole pre CNN uviedol, že počul minimálne 100 výstrelov. „Išiel som do triedy, keď som videl, ako nejaký chlap kopol do dverí. Potom som iba ucítil dym a začala streľba. Učiteľ ma vtiahol do bezpečia,“ opísal hrôzostrašné momenty pre televíziu NBC osemročný chlapec.

Počas policajného zásahu prišiel o život aj strelec identifikovaný ako 20-ročný Adam Lanza, jeho o štyri roky staršieho brata Ryana vzala polícia na výsluch. Hovorca Bieleho domu Jay Carney priznal, že o tragickej udalosti bol už informovaný aj prezident Barack Obama. Ten vyjadril v súvislosti s tragédiou „sústrasť a znepokojenie“.

Biely dom dodal, že Obama je v kontakte s riaditeľom FBI a guvernérom štátu Connecticut Dannelom Malloyom, ktorému okamžite ponúkol federálnu pomoc. Prezident USA si zároveň myslí, že je „príliš skoro“ na diskusie o sprísnení držby zbraní v krajine. Ak by sa počet obetí potvrdil, išlo by o druhú najhoršiu tragédiu svojho druhu v Spojených štátoch a prekonala by aj masakru na strednej škole v coloradskom meste Columbine z roku 1999, ktorá v krajine rozpútala debatu o sprísnení pravidiel držby zbraní.

„Väčšina z tých, čo dnes zahynuli, boli deti, nádherné malé decká vo veku päť až desať rokov,“ povedal zjavne rozrušený Obama, ktorý sa počas prejavu neubránil slzám.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM