Peter Handzuš Iné športy

Ján Kočiš prišiel, videl, zvíťazil. Majstrom Slovenska je už po štrnástykrát

V poslednú júnovú sobotu sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska UCI v cyklotriale vo Veľkom Zálúží. Na pretekoch okrem slovenskej trialovej špičky štartovali aj jazdci z Maďarska.

Ilustračný obrázok k článku Ján Kočiš prišiel, videl, zvíťazil. Majstrom Slovenska je už po štrnástykrát
Zdroj: Dnes24.sk

Jednotlivé sekcie trate pozostávali z umelých prekážok, ktoré Popradčanovi Jánovi Kočišovi vyhovujú. Jazdilo sa 5 sekcií na 3 kolá, počas ktorých bolo celý čas pod mrakom, ale nepršalo. „Na umelých prekážkach jazdím rád. Obťiažnosť nebola vysoká, no bolo pár riskantných momentov, ktoré som samozrejme skúšal, ale nie vždy to vyšlo podľa predstáv. Pár chýb prišlo, ale aj napriek tomu som to zvládol,“ zhodnotil svoj výkon na pretekoch Ján Kočíš. Popradský cyklotrialista v pretekoch zvíťazil a stal sa po štrnástykrát majstrom Slovenska.

Pred vyhlásením konečných výsledkov pripravil organizátor súťaž hight jump, v ktorej pretekári preskakovali latku. „Kedže som známy ako jazdec s veľkými skokmi, tak som to podľa predpokladov aj vyhral,“ dodal s úsmevom Kočiš. V Záluží štartovali aj Kočišovi zverenci Šimon Tapušík, ktorý obsadil v kategórii elite 4. miesto a Michal Ivan, ktorý skončil prvý v kategórii senior – Majster SR.

Zaujímavý víkend ale ešte pre Jána Kočiša neskončil. „Obliekol som si dres majstra a hneď v nedeľu som sa v ňom ukázal v Žiline, kde sa konali MSR a MČR v cestnej cyklistike, kde zvíťazil Peťo Sagan,“ prezradil cyklotrialista o tom, kam ho vietor ešte cez víkend zavial. Do Žiliny bol pozvaný prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky, aby predviedol svoju TRIAL SHOW na bicykli a tak spríjemnil čakanie divákov v cieli na pelotón.

Majstrovstvá Slovenska UCI v cyklotriale vo Veľkom Zálúží
2
Galéria
TRIAL SHOW Jána Kočiša - Okolo Tatier 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM