Martin Žákovič Hokej

Japonky v otváracom zápase olympijskej kvalifikácie senzačne zvrátili duel s Nórkami

V prvom zápase skupiny C o postup na olympijské hry v Soči Japonky porazili Nórsko napriek tomu, že v polovici stretnutia prehrávali už 0:3.

Ilustračný obrázok k článku Japonky v otváracom zápase olympijskej kvalifikácie senzačne zvrátili duel s Nórkami
Foto: Marián Handzuš

„Pocity sú skvelé. Bojovali sme až do konca a sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo nepriaznivý stav zvrátiť,“ hovorí šťastná kapitánka japonského výberu Chiho Osawa. Ešte po druhej tretine jej tím pritom prehrával 1:3 a na ľade nebol lepším tímom. „Nič špeciálne sa v druhej prestávke v kabíne nedialo, akurát sme si uvedomovali našu zlú situáciu a zrýchlili sme našu hru,“ doplnila Osawa dôvod japonského obratu. Spokojný bol po zápase aj tréner Japoniek Yuji Izuka. „Spočiatku to s nami nevyzeralo veľmi dobre. Dokázali sme sa však vrátiť do stretnutia aj napriek tomu, že sme prehrávali o tri góly. Dúfame, že sa nám podaria i ďalšie zápasy.“ Japonské ženy čaká už zajtra o 18:00 domáci, slovenský výber.

Nórky sa musia zmobilizovať

Zo skupiny postupuje na olympijské hry v ruskom Soči iba víťaz a postupové vyhliadky Nóriek sú tak po prvej prehre pomerne malé. „Začali sme dobre, no Japonky boli veľmi rýchle. V tretej tretine sme cítili tlak a súper nás predčil. Japonsko bolo o niečo lepšie a my sa musíme sústrediť na ďalšie stretnutie,“ uviedol tréner Sten Gunar Jorgensen. Nórsko zajtra v prvom zápase skupiny privíta rivala z Dánska.

Nórsko - Japonsko
1
Galéria
Nórsko - Japonsko
18
Galéria
Foto: Marián Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM