Monika Vengrínová Rôzne

Jazda ako pred sto rokmi v skvoste tatranských železníc: Dôležité info o Kométe pre toto leto

Previezť sa historickou električkou Kométou je nepochybne zážitok. Keď budete mať preto v lete cestu do Vysokých Tatier, auto nechajte doma a vychutnajte si jazdu tak ako pred sto rokmi. Prinášame harmonogram jednotlivých jázd počas letnej sezóny, ako i ceny lístkov.

Ilustračný obrázok k článku Jazda ako pred sto rokmi v skvoste tatranských železníc: Dôležité info o Kométe pre toto leto
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Po tom, ako Kométou pred takmer štyrmi rokmi zasiahol blesk a vyradil ju na dlhšiu dobu z prevádzky, dočkala sa predvalni svojho znovuzrodenia.

Dnes Kométa premáva v určité dni a časy. Inak tomu nebude ani počas tohtoročnej letnej sezóny. Previezť sa na tratiach tatranských elektrických železníc na trase Poprad – Starý Smokovec – Tatranská Lomnica (3×) – Starý Smokovec a naspäť do Popradu, môžete každú druhú nedeľu so začiatkom 7.júna (21.6., 5.7., 19.7., 2.8., 16.8., 30.8. a 6.9.).

Odchody električky budú o 10:45 zo železničnej stanice Poprad-Tatry, o 12:25, 14:25 a 16:25 zo Starého Smokovca, o 13:25, 15:25 a 17:25 z Tatranskej Lomnice a o 18:08 zo Starého Smokovca späť do Popradu.

Cestovné lístky sa predávajú výlučne v električke, pričom cestovné na jednotlivých úsekoch je 3 € pre dospelých a 1,50 € pre deti od 6 do 15 rokov a seniorov, deti do 6 rokov sa povezú zadarmo. Na jednotlivých zastávkach na trase električka zastavuje na znamenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM