Peter Handzuš Iné športy

Je rozhodnuté: Na MSR postúpili dievčatá aj chlapci VK Junior 2012 Poprad

Po víkendových zápasoch starších žiakov a žiačok VK Junior 2012 Poprad je jasné, že nebudú chýbať na majstrovstvách Slovenska vo Svidníku.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Na MSR postúpili dievčatá aj chlapci VK Junior 2012 Poprad
Foto: Peter Handzuš

Starší žiaci a staršie žiačky VK Junior 2012 Poprad odohrali v sobotu 25. marca dôležité zápasy, ktoré dali odpoveď na to, či mladí Popradčania a Popradčanky predvedú svoje výkony na majstrovstvách Slovenska, ktoré budú tento rok vo Svidníku.

Dvoma víťazstvami mohli dievčatá potvrdiť prvé miesto v tabuľke. V prvom zápase im ale Spišiački nedali nič zadarmo. „K víťazstvu nám pomohla koncentrovaná koncovka v prvých dvoch setoch, ktoré boli veľmi vyrovnané. Spišská Nová Ves má veľmi dobrú obranu v poli, s čím sme sa nevedeli spočiatky vysporiadať, ale dievčatá nakoniec v rozhodujúcich momentoch ustáli tlak. Spišská urobila pár chybičiek a sety sme vyhrali. Tretí set už vyšiel trocha v oddychovom tempe,“ konštatoval po výhre dievčat VK Junior 2012 Poprad Lukáš Javorský.

V druhom zápase proti Spišskej Novej Vsi Popradčanky dominovali. Keď v treťom sete trinástimi bodmi v rade Spišiačkám odskočili, o víťazstve už nik nepochyboval. „Keďže sme doma potvrdili svoje postavenie a opäť sme zvíťazili v oboch zápasoch, odskočili sme druhému Stropkovu na rozdiel 14 bodov, čo pre naše dievčatá znamená, že už sú neohrozene prvé,“ uviedol pre FB stránku klubu Lukáš Javorský.

VK Junior 2012 Poprad – VK Spišská Nová Ves 3:0 (22,20,20)
VK Junior 2012 Poprad – VK Spišská Nová Ves 3:1(20,21,–25,12)

Zápasy VK Junior 2012 Poprad (25.3.2017)
90
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Pre chlapcov bolo dôležité vyhrať obidva zápasy, aby si udržali druhé miesto a takisto istotu postupu na MSR. „Vyzdvihol by som výkony našich štyroch chlapcov, ktorí sú v širšej reprezentácii. Budúci týždeň ich čaká ďalší reprezentačný zraz. Týmto víťazstvom sa myslím dobre nastavili na reprezentačné povinnosti. Chlapci potvrdili druhé miesto a zaručili si tak postup na majstrovstvá Slovenska žiakov v tejto kategórii,“ povedal po prvom víťazstve nad Starou Ľubovňou tréner VK Junior 2012 Poprad Andrej Vojčík.

Popradčania zvládli aj druhý sobotný zápas proti Starej Ľubovni a domáci tréner mohol byť právom spokojný. „Do toho zápasu sme nastúpili s predsavzatím, že chceme odohrať len tri sety a hrať čo najkratšie. Toto predsavzatie sa nám aj darilo plniť, v čom nám veľmi pomohli aj hráči z Ľubovne. V druhom zápase sa prezentovali bezzubým výkonom, chýbala tam radosť a energia,“ zhodnotil zápas Andrej Vojčík.

VK Junior 2012 Poprad – VKM Stará Ľubovňa 3:0 (16,20,24)
VK Junior 2012 Poprad – VKM Stará Ľubovňa 3:0 (18,10,15)

Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM